Какво търсят мъжете у една жена? Дали само външният вид има значение или и някои черти от характера са важни, когато мачовците си търсят партньорка в живота? Предлагаме ви класация на 10-те неща, които мъжете задължително искат да притежава тяхната половинка.

1.Красиво лице
75% от мъжете, които имат сериозна връзка, се замислят по-често за лицето на партньорката си, отколкото за нейното тяло, установили учени.  Според друго изследване, по време на секс, мачовците са много по-склонни да гледат жените в лицето, отколкото другаде. Това обяснява защо жените прекарват повече време в разкрасяване на лицето си, отколкото на цялото тяло.

2. Женската оценка за него
Отрицателно отражение върху цялата връзка и секса в нея за един мъж, дава чувството на недооцененост от страна на партньорката му (което не е изненадващо). Според изследване партньори, които често показват колко много означават един за друг, са по-задоволени от своята връзка.

3. Благотворителност
Мъжете харесват жени-доброволки или такива, които проявяват склонност към присъединяване в благотворителни организации. Това допълва вижданията им за добра и грижовна майка.

4. По време на овулация
По време на проучване, на мъже били дадени тениски, носени от жени в различни периоди на техния менструален цикъл. Предоставени им били тениски, носени от жени, които са в овулация и такива на жени, които не преминавали през този период от цикъла си. Установено било, че миризмата на блузки на жени в овулация, увеличавала нивата на тестостерон при мачовците. Това показва, че нежната част от човечеството е по-привлекателна за мъжете, когато е в период, в който е възможно да зачене.

5. Способност да е съпричастна
Мъжът мисли, че жена, която е приятелски настроена, съпричастна и състрадателна е по-привлекателна от останалите, при които тези характеристики не са толкова ярко изразени.

6. Хубаво тяло
Тук няма какво да се коментира. Всеки мъж иска жена с хубаво тяло. Няма значение дали ще е забавление за една нощ или сериозна връзка.

7. Големи очи и устни
Много мъже смятат, че жената с големи очи и устни е много атрактивна. Причината е, че тези характеристики предполагат по-женствен външен вид. Учени открили и, че мъжете смятат това и за знак за здраво тяло и репродуктивен потенциал.

8. Връзката талия – ханш
Няма единно заключение защо връзката талия – ханш привлича мъжете. В западната култура съотношението между тях е 0.7, което означава, че обиколката на женската талия е 70% от тази на ханша. Всички култури имат различно виждане за женските форми. Последни изследвания показват, че съотношението 0.8 е индикатор за проблеми с фертилността заради наднормено тегло.

9. Облечена в червено
Всичко знаем, че червеното обичайно се асоциира с любов, секс и романтика. Изследване показва, че интересът към този цвят има своята биологична основа. Причината не е чак толкова завъртяна, колкото изглежда. Много жени използват червеното за да привлекат вниманието на мъжете.

10. Умерена форма на невроза
Жените страдат много по-често от безпокойство в сравнение с мъжете. Изследванията показват, че по-нервните жени са по-малко задоволени от своите връзки с партньорите. В същото време умерената форма на невротичност, всъщност може да бъде атрактивна, според последни проучвания по темата. Това показва, че жената ще бъде добра, грижовна и концентрирана майка.