Според зоната на стимулация, съществуват два основни типа оргазъм при жените – вътрешен и външен. Оргазмът, който жената предпочита и изпитва най-често, може да издаде много за нейния характер. Причината - именно в този най-интимен момент, когато тя сваля всички свои маски и комплекси, тя е най-истинска. 

Външен (клиторен) оргазъм
Клиторът е единствената част от човешкото тяло, която няма друга функция, освен да доставя удоволствие. Клиротният оргазъм е най-добре познатият и най-често изпитваният при жените. Клиторът е покрит с повече от 8000 нервни окончания.

Какво издава клиторният оргазъм за характера ви
Ако клиторните оргазми са на първо място във вашия сексуален опит, то вие сте човек на бързите удоволствия, незабавните резултати и не се задълбочавате особено в различните житейски ситуации. Лесно и без колебания вземате това, което животът ви поднася, това, което е видимо и осезаемо. Вглеждането в себе си вероятно ви плаши или ви се струва като твърде голямо натоварване. Наричат клиторните оргазми още и тийнейджърски. Те са входното ниво на всяка жена, която тепърва изучава своята сексуалност.

Вътрешен (вагинален) оргазъм
Не всяка жена може да изпита вагинален оргазъм. Той изисква много повече себепознание и точност, отколкото клиторният. Получава се при директна стимулация на G точката. Жените, които изпитват вагинален оргазъм, обикновено са способни да изпитат и мултиоргазъм. Вътрешният оргазъм е импулсивен, енергията е насочена на вътре, и обикновено е свързан с еякулация. Усещането обзема цялото тяло.

Какво разкрива вагиналният оргазъм за характера ви
Обичате да се гмуркате дълбоко в живота. Харесва ви да откривате нови и вълнуващи неща. В живота предпочитате да си създавате собствени правила и условия, стъпка по стъпка, и да чувствате вълнението от това как се случват нещата. Любопитни сте за мистериозните случки в живота. Харесвате  приключенията. Само когато сте наистина заети, и то с много дейности, се отваряте напълно за живота и разкривате максималния си потенциал.

А ето и други възможни случаи

Лесно се разсейвате
Като цяло, се радвате на страхотен секс с партньора си, помежду ви има химия, но често ви се случва да се разсеете и само едно мигване е достатъчно, за да изпуснете момента. Разсейвате се от звук или прелетяла през главата ви мисъл и цялото удоволствие изчезва. Каквато и да е причината, крайният резултат е важен, а именно – искате повече от всичко да продължите, но същевременно не ви се занимава повече със секс.

Какво разкрива това за характера ви
Лесно се палите по всеки нов проект или идея, но и лесно този пламък изгаря. Губите концентрация и не довършвате задачите си. Умът ви работи на високи обороти, но не винаги полезно. Ако сте осъзнали, че имате този проблем, може би искате да го преодолеете и да направите така, че умът ви да работи за вас, а не срещу вас.

Винаги имате нужда от клиторна стимулация
Много често жените не могат да изпитат удоволствие и да стигнат до оргазъм без клиторна стимулация.

Какво разкрива това за характера ви
Възможно е да имате проблеми със самочувствието и да не осъзнавате колко силни и магнетични сте всъщност. Често изпитвате съмнения – за себе си, към околните, спрямо новите начинания. Не сте наясно с творческите сили и способности, които жените имат. Възпитанието и обществените порядки са наслоили в съзнанието ви идеята, че мъжете са по-силни и можещи. 

Използващи твърде често вибратор
Да, вибратор може да бъде чудесен инструмент за постигане на оргазъм, но когато се използва твърде често, може да притъпи усещанията при истинския секс. Все пак, мъжкият пенис не притежава същите обрати, не вибрира и не се огъва като секс играчките.

Какво разкрива това за характера ви
Използвате преки пътища, за да стигнете до целите в живота си. Избирате краткия и лесен маршрут, за да стигнете до върха. Може да се съгласите и на по-малко, само да има светкавични резултати. Бързате, вместо да се наслаждавате на момента. Това включва както секса, така и храненето ви. По този начин може да пропуснете много от малките, фини усещания – от вкус и мирис, до приятни разговори със семейство и приятели.

Липса на оргазъм и желание
Жените, които страдат от липса на сексуално желание, най-често имат и други съпътстващи проблеми. За тях сексът не е нещо важно, той е по-скоро повод да се напишат красиви любовни песни, някои дори го определят като скучно начинание, защото всеки път е едно и също. Много жени признават, че липсата на оргазъм ги кара да не желаят да правят секс.

Какво разкрива това за характера ви
Трудно намирате вдъхновение. Считате, че по-голямата част от живота ви е скучна и не се забавлявате. Най-вероятно работите нещо, което не ви доставя удовлствие, и ходите там само заради заплатата. Завиждате на хората, които харесват работата си или се издържат от хобито си. Нямате много приятели и връзките ви са по-скоро повърхностни, отколкото задълбочени.