Напълно нормално е да нямате желание за секс по всяко време, дори и да сте съвсем свежа двойка, с висок сексуален заряд. Често се случва мъжете да се събудят с ерекция, но половинката им мързеливо да се излежава в леглото и изобщо да не е настроена за ласки. В този момент тя си мечтае повече за чаша силно кафе и да си измие събите, отколкото за оргазъм. 

Дали ще имате желание за сутрешен секс до голяма степен зависи от това от кой тип хора сте – сови или чучулиги.

Совите са нощни птици, които са активни и се чувстват комфортно в малките часове на нощта. Чучулигите пък са ранобудниците, които си лягат рано, за да успеят на следващия ден да се събудят със слънцето.

Ако сте от първия тип, но все пак искате да доставите щастие на партньора си със сутрешен секс - събудете се 15 минути преди него, освежете се в банята или изпийте едно силно кафе и се върнете обратно в леглото.

Ако сте педант, който се притеснява дали ще успее с работния график, използвайте тези минути, за да подредите по важност днешните си задачи. Сложите ли нещата в ред, ще може да се отпуснете и да „закусите” с малко мъжки ласки.

Сутрешният секс е въпрос на навик. Колкото по-често го правите, толкова повече ще се увеличава желанието ви и тази практика ще стане част от ежедневието ви.