Има някои доста разпространени маниери на общуване и клишета на теми за разговор, за жалост, инициирани именно от дамите при първа среща. Те само могат да затруднят и дори възпрепятстват опознаването и сблжаването със симпатичния събеседник насреща ни.

Така че, мили дами, ако ви предстои първа среща, се постарайте да не ги зачеквате:

1. Темата за зодиакалните знаци и тяхната съвместимост

Ние, жените, много обичаме помежду си да си говорим за зодии и зодиакални съвместимости.

Любовни съчетания >>

Да, ама нещата не стоят точно така и при мъжете! Нещата, които повечето от представителите на силния пол най-малко обичат, е темата за зодиакалните съвместимости. Още повече, ако го нападнете с подобен разговор на първата ви среща.

 Кажи ми коя зодия е той, за да ти кажа дали си за него >>

Това би стреснало доста мъжа отсреща, тъй като първата му мисъл ще бъде, че взимате нещата твърде на сериозно. А това само би го отблъснало.

Кои зодиакални знаци са най-верни в любовта >>

Кажи ми коя зодия е той, за да ти кажа дали си за него >>

Видовете мъжка изневяра според зодията >>

 

2. Темата за децата

Не му говорете колко много обичате децата и че обожавате да гушкате малки пухкави бебенца. Докато рибата е в морето, не мислете за тигана. За първа среща такъв разговор е твърде ранен, интимен и дори смущаващ. И сериозно може да стреснете човека с него.

5 златни правила на първата среща >>

 

3. Темата за вашите мании

Избягвайте единствена тема на разговора ви да бъде вашата мания към кучета, котки, птичета и т.н. Не влизайте в подробности, когато разказвате как сте излекували счупеното краче на малкото свраче, което сте намерили на прага си миналата есен или колко много обожавате да гушкате пухкавата си персийска котка. Ако досаждате безкрай с подобни истории, ще накарате събеседника си да се почувства малоценен и да си помисли, че за него няма да има място в света на вашите емоции.

5 обещаващи места да срещнем подходящия партньор >>

 

4. Темата за бившите ви връзки

Избягвайте да изтъквате качествата и добродетелите на бившите си гаджета. Това само може да накърни самочувствието на събеседника ви. От друга страна – не прекалявайте и с изтъкването на недостатъците или пороците им. Прекалено силното отрицателно отношение понякога издава, че все още имате чувства към него. Освен това подобен силно изразен негативизъм, ще накара събеседника ви да си мисли, че сте прекалено критична и взискателна. А такъв маниер на поведение само би отблъснал един мъж.

7 големи грешки, които жените правят след раздяла >>

 

5. Темата за съвършените приятели

Избягвайте прекалени хвалебствия по отношение на приятелите си, на хора и компании, които са непознати за него. Това също внушава представа, че сте изключително взискателна и искате да му подскажете какви качества трябва да има у себе си, а ако ги няма – да ги култивира.

 

6. Не показвайте индеферентност

Никога не демонстрирайте незаинтересованост, апатия и безразличие по отношение на културни прояви, обществени събития, литература, изкуства и т.н. Това само ще накара събеседника ви да си помисли, че сте твърде ограничена и егоистична. Мъжете не обичат жени, които са лишени от какъвто и да било интерес, не ги вълнува нищо, а същевременно са твърде заети само и единствено със собственото си его.

Какво ценят мъжете у жените >>

 

7. Прехласване по кумири

Не запълвайте ценното време за общуване в превъзнасяне и прехласване по разни модни или холивудски знаменитости и известни личности. Това издава прекалена заангажираност на емоционалния ви свят с недостижими и нереални идеали. Също така това би внушило на събеседника ви, че е недостатъчно интересен и впечатляващ за вниманието ви.

 

8. Не правете впечатление на лесна и лека жена

Колкото и чаровен и привлекателен да е събеседника насреща ви, се постарайте да запазите самоконтрол и самодисциплина. Не правете впечатление на лесно достъпна и жена с лек характер. Но не прекалявайте и с обратното – да създадете впечатление на недосегаемост и недостъпност.

9 безобидни теми за първа среща >>