Връзката между двама души изисква постоянни грижи. За съжаление, много мъже приемат брака за даденост и оставят нещата на самотек. Ето шест признака, които според психолозите подсказват, че на жената й е писнало и е с единия крак извън връзката.

1. Като че ли е променила поведението си за една нощ

Разбира се, никоя жена не се променя за една нощ. Просто не сте забелязали многобройните дребни знаци, показващи, че съпругата ви се опитва да вкара брака в нормално русло. В един момент на нея й писва и обръща гръб на всичко.

2. Все по-често изрича фразата „Не искам да говоря за това”

Жена ви се е уморила да прави опити за съживяване на брака и няма желание дори за спорове и караници. Мнозина си мислят, че скандалите са нещо фатално, но истината е, че щом партньорите имат енергия за тях, бракът е все още жив. Консултирайте се с терапевт, докато не е станало късно.

3. Почти не ви докосва

Влюбените хора се стремят към докосвания, независимо дали става въпрос за хващане на ръцете по време на разходка или прегръдка на дивана пред телевизора. При тези допири се отделя окситоцин – хормонът „на любовта”. Ако няма докосвания, нещо не е наред в брака. Съветът на психолозите е двамата съпрузи да обсъдят тази тема.

4. Имате чувството, че живеете паралелни животи

Здравословно е всеки от двамата да излиза самостоятелно и да отделя време за хобитата си, но ако жена ви определено предпочита да прекарва времето си без вас, връзката ви е в криза. Грешно е да предприемете реципрочни мерки и да излизате все по-често с мъжка компания. Говорете с нея и потърсете варианти за общо прекарване на свободното време.

5. Говорите си единствено за децата и поддръжката на дома

Разбира се, децата трябва да са приоритет, но ако говорите помежду си само за транспортирането им от/до училището, време е за промяна. Опитайте се да си спомните кога за последен път сте говорили за емоциите си, за живота... Още тази вечер отделете време, за да попитате жена си как е минал денят й.

6. Често прави заядливи забележки по ваш адрес

Съвсем нормално е жена ви да направи забележка, че не сте измили косъмчетата от мивката след бръснене. Но ако казва нещо хапливо при всяка ваша грешка, значи имате проблем. Събудете се и вземете мерки, докато не е станало късно.