Чудите се какви тайни могат да имат тези жени, на които всички завиждат за липсата на целулит и мазнини по тънката им талия? Не се ли свежда всичко до ген и природни дадености? Да, всъщност е така. Естествено слабите жени имат своята грацилна фигура най-вече заради ускорен метаболизъм, фина костна структура и незадържане на течности.

В света на слабите жени обаче не винаги всичко е покрито с рози и добри намерения. Схващането - щом е слаба, всичко й е наред е толкова погрешно, колкото и другото масово разпространено - щом е известен, значи е богат. Ще повдигнем завесата, за да ви разкрием какво се случва в света на слабите жени.

Досадните реплики - често, от всеки
Ако да кажеш на една жена, че е дебела, се счита за обидно и не е тактично, то много малко хора смятат, че може да обидят друга жена, ако й кажат - слаба си. Или още по-крайните и емоционално натоварени реплики - "Като скелет си!", "Ще се счупиш!", "Дрехите ти висят като на закачалка" и т.н. Подобен коментар относно килограмите и визията могат да смутят и наранят чувствата на човек. Със сигурност слабата жена чува много повече хапливи коментари, подмятания, шеги и намеци относно килограмите си, отколкото тези, при които килограмите са в повече.

"Напълней малко!"
Най-честият съвет, който чува естествено слабата жена. По-интересното е, че тя не е искала или търсила този съвет. Но често роднини, приятели, колеги изпитват необяснима вътрешна потребност да споделят своята загриженост именно с тази реплика. Постоянното натякване може да има обратен ефект - или жената съвсем да се заинати и да спре да се храни напук на околните, или да започне да консумира храна в пъти повече от обичайното и така да стигне до другата крайност с прекалено многото килограми. И в двата случая съветът не е бил за добро.

В подобна ситуация трябва да се имат предвид няколко фактора.

Жената може да се храни пълноценно, но въпреки това да е слаба. Когато това не заплашва здравето и живота й, не би следвало да има проблем.

Възможно е тя самата да не харесва твърде слабото си тяло и да се опитва да качи килограми, но неуспешно. Постоянното повтаряне на тази реплика обаче би я обезкуражило съвсем.

Ако някой е истински загрижен за здравословното състояние на своята слаба приятелка или роднина, е добре да проведе по-обширен, но тактичен разговор с нея. Само една реплика не може да получи никакъв отзвук.

Естествено слабите жени понякога трудно си намират дрехи
Размер XS може се окаже голям, въпреки че всъщност е най-малкият. На естествено слабите жени често има се налага да преправят дрехите, които харесват, за да са им по мярка.

Те също завиждат...
Ако закръглените в ханша завиждат на жените с тънка талия, то не рядко се случва слабите жени да завиждат за извивките и бюста на по-пищните.

И да не забравяме, че щастието не е в килограмите.