Казват, че храната трябва не само да бъде вкусна, но да изглежда добре и да бъде поднесена с любов. Следвайки това правило, днес ви сервираме яйце във формата на сърце.
Необходими материали:
- картон във формата на правоъгълник
- 1 сварено яйце
- 2 ластика
- тънък молив
За направата:
1. Прегъваме картона на две по дължина, така че да се получи улей.
2. В него поставяме яйцето (по дължина). Притискаме и отгоре (точно по средата на яйцето) слагаме молива.
3. За да фиксираме яйцето и молива, от двата края на картона слагаме ластичета, така че да притиснат молива към яйцето.
4. Същевременно ластиците притискат яйцето към картона, на мястото, на което трябва да се образува заострената част от сърцето.
5. Оставяме в хладилника да се охлади поне за няколко часа.
6. Изваждаме и разрязваме на две.
7. Поднасяме с добавка от нас и яйцето с любов.