Мнозина ограничават консумацията на храна и алкохолни напитки, за да се сдобият с желаното тяло за летния сезон, но не бива напълно да загърбвате пиенето.

Според научни изследвания на "Washington State University" и "Harvard Medical School" в червеното вино естествено се съдържа полифенол, който спомага за свалянето на излишните килограми.

Ресвератролът помага за преобразуване на бялата мазнина в полезна кафява мазнина, което предпазва организма от напълняване. Освен това ресвератролът потиска апетита, което помага за контролиране на хранителните навици.

Снимка: iStock

В човешкото тяло има два различни вида мазнини, като кафявата мазнина се различава значително от бялата. Кафявата мазнина играе голяма роля в метаболизма на организма, изгарянето на калории и отделянето на енергия -  за разлика от бялата мазнина, която единствено складира излишъка в депа. 

 

 

Виното има и потенциални ползи за здравето на мозъка, като помага за изчистване от токсините - включително тези, свързани с болестта на Алцхаймер и деменцията.

В опити да постигнете мечтаното плажно тяло, само не прекалявайте с чашките във времето, защото алкохолът има редица пагубни последици върху човешкото здраве - физически и психически.