Най-трудната задача за чревоугодниците е да се въздържат от вкусните хапки пред тях. Все пак съществува начин, който позволява да се наслаждавате на вкусотиите и да запазите добрата линия. Тайната е в бавното внасяне на храната в организма.

Да ядете бързо се оказва също толкова вредно все едно да ядете по много. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Скоростта, с която внасяме храната в организма е толкова важна, колкото и количеството, което изяждаме. Прекалено бързото хранене е вредно, колкото и преяждането.

Британски диетолози проведоха изследване сред три хиляди души, които отговориха на въпроси за хранителните си навици. Оказа се, че тези които се хранят много набързо, не усещат кога са внесли в организма достатъчно количество храна и имат по-големи шансове да затлъстеят.

Скоростта, с която внасяме храната в организма, е еднакво важна, колкото и количеството, което изяждаме.

Следователно прекомерното тегло не е проблем само за онези, които поемат големи количества храна, а и на хората, които не контролират скоростта на внасяне на храна в организма.

Ако искате да се наслаждавате докато се храните и да запазите добра линия, яжте бавно, мислете за храната, която слагате в устата и прекратете, когато почувствате, че се засищате.

Винаги имайте предвид, че на стомаха му трябват няколко минути, за да изпрати сигнал до мозъка, че организмът вече е заситен. Така че не се тъпчете. А това има огромен шанс да се случи, ако се храните все едно някой ви гони.