Без значение каква е личната ви причина да искате да свалите няколко излишни килограма, със сигурност имате желание и надежда процесът да е малко по-лесен и по-приятен. Защо не пробвате с диета, съобразена с вашия зодиакален знак?

Разбира се, това не е точна наука, така че ако харесате хранителен режим, подходящ за друга зодия, нищо не ви пречи да го пробвате.

Без значение на коя диета се спрете, веднъж започнали, придържайте се към нея - необходимо е време, за да получите резултати.

Овен (21 март - 19 април)

Диетата на Аткинс

Тази диета изглежда идеално създадена за индивидуалността на Овена. Първо - този режим е перфектен за хора, които имат желание да спортуват, докато правят диета - енергията на овена винаги е в повече, затова упражненията не са никакъв проблем. Най-вероятно начинът ви на живот ви предлага повече изненадващи упражнения, отколкото някои хора успяват да направят, когато са постоянни.

Повече за режима на Аткинс

Телец (20 април - 20 май)

Гликемичен индекс

Захар... вкусна, освежаваща и обичана - освен това е "притежавана" от Венера - най-любвеобилната и сладка планета от всички, която на всичкото отгоре е покровител на Телеца. Това накратко означава - внимавайте с количествата захар, които приемате - вафли, тестени сладкиши и дори алкохол. Тази диета е подходяща тъкмо за вас - често се препоръчва за диабетици (тип 1 и 2). Създадена е да балансира въглехидратите, протеините и мазнините, заедно с приема на захар. Междувременно дава енергия за спорт. 

С какво да заместим сладките храни

За да не ви превземе диабетът

Близнаци (21 май - 20 юни)

Няма много зодии, които са известни с дарбата си да дърдорят толкова много, нито с навика си да се социализират с абсолютно всеки - без значение от обстоятелствата. Вие, близнаците, сте ненадминати в това. Затова когато става въпрос за избор на диета, със сигурност няма да ви се иска да я спазвате сами. От dailyhoroscope.com препоръчват да се регистрирате в Wheight Watchers, където е тъкмо за вас - стига да знаете английски, разбира се. Докато сте заети да броите калории и килограмите, които губите, имате шанс да си общувате и да споделяте с други като вас. Звучи повече като безкраен купон, отколкото като изтезание, нали?

Рак (21 юни - 22 юли)

Вие, раците, сте най-грижовните хора в зодиака. Страхотни сте в това, но често далеч не сте толкова добри в грижите за самите вас. За съжаление системата Nutrisystem няма еквивалент в България - храната се доставя до домовете, не изисква подготовка и може да се промени според личните ви предпочитания. Затова ви предлагаме да пробвате с 24-часова диета за спокойствие - пести време - а има ли рак на света, който не се нуждае от поне още 45 минути всеки ден и малко спокойствие? 

24-часова диета за спокойствие стъпка по стъпка

Страдате ли от компютърен апетит

 Лъв (23 юли - 22 август)

6-дневна диета за пълна промяна

Вие сте огнен знак, Лъвове, и като такива не сте известни с особено търпение. Затова всяка диета, която гарантира резултати за по-малко от седмица... е, със сигурност ще ви грабне. В допълнение - този режим е придружен с упражнения, а всеки огнен знак се ентусиазира от идеята за изразходване на енергия. 

Тридневно меню за отслабване

Дева (23 август - 22 септември)

Диетата на френската дама

Според експертите по хранене, тази диета ви позволява да запазите стила си, като правите нещо, което американците не правят - ядете малки порции, не пропускате хранения и избирате храната си внимателно. Важно е да не се храните на крак. Французите смятат, че трябва да живееш, за да се храниш (и да се наслаждаваш) и са свели това до наука - дори и при все, че вечерят в 22:00 и пият вино на всяко хранене. Поради всички тези причини, диетата е точно за прецизните, педантични и самодисциплинирани Деви.

Защо не отслабваме по-бързо 

Везни (23 септември - 22 октомври)

Зоната

Може и никога да не сте чели това за себе си, но обратно на популярното схващане, вие не сте знакът от зодиака, който е балансиран - задачата ви е да възстановявате баланса - в себе си и около вас. Така че ето ви диета, с която да правите именно това - да балансирате между здравето и добрата физическа форма. В диетата на име "Зоната" всичко е въпрос на баланс - мисията ви е да поемате дневно 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Всъщност рекламата на тази диета включва твърдението, че е единственият хранителен режим, който изисква въздържание.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Средиземноморска диета

Вие, Скорпионите, обожавате фическите удоволствия - а това включва и храната, разбира се. Освен това мразите да се възпирате поривите и желанията си. Това прави спазването на диета много трудно, но пък превръща Средизмноморската диета в режим тъкмо за вас. Първо - кара ви да се чувствате все едно не сте на диета. Това е плюс, но освен това е изисква да се концентрирате върху удоволствието от вкуса на всяка хапка. Позволява ви лукса да избирате между 10 супер мощни храни, а всичко "мощно" е точно за вас.

Кратка информация за Средиземноморската диета

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Всеки зодиакален знак е "отговорен" за определена част от тялото. Овенът например - първият знак, отговаря за главата, Телецът - за гърлото, а Рибите - последният - отговаря за стъпалата. Вие, Стрелци, отговаряте за бедрата и ханша - което прави Fat Flush диетата точно за вас. Тя е насочена конкретно към отърваването на мазнините от бедрата, ханша и талията... за две седмици. Което е страхотна новина за огнен знак, който не може да се похвали с кой знае какво търпение.

 Татуировките според зодиака

Козирог (22 декември - 19 януари)

Цитрусова диета (с грейпфрут)

Ако има някой, който яде, за да живее, вместо да живее, за да яде, това сте вие. Имате повече воля от поне 9 от другите зодии в зодиака, взети заедно. Поради тези причини, да започнете да отслабавате с тази диета е страхотен избор за вас. Много хора биха избягвали режим на хранене, основан на един плод, като чума, но вие няма да имате против. Особено след като тази диета съществува от 70 години, което значи, че е нещо сигурно и проверено.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Диета със зелева супа

Кратко прочитане на този хранителен режим и става ясно, че е чудесен избор за всеки, който е напълно готов да промени начина си на живот, не е много продължителна, интензивна е и е с бързи резултати. Според много хора тази диета е доста странен, необикновен и дори - напълно откачен начин да отслабваш. Ключът е, че трае една седмица и е подходяща за случаите, когато искате да се вмъкнете в специален тоалет по някакъв повод. Основана е на създаването на изцяло нов дневен режим, който включва храна, упражнения и краткотрайно, но пълно отказване от онези малки, сладки изкушения.

За диетата със зелева супа - от първо лице

Риби (19 февруари - 20 март)

Диетата на Боб Грийн

Първо - тази диета e основана на пълен контрол - не само физически, но и емоционален. Вие сте воден знак, а това означава - емоции, затова е много вероятно, когато сте стресирани или нещастни, да посягате към храна за утеха. Тази диета - според основателя й Боб Грийн, ви призовава да обърнете внимание на ролята, която чувствата ви играят в битката с отслабването - и ви кара да разкриете и разберете емоционалните задръжки, които ви пречат да имате желаното тяло. Освен това Грийн ви предлага насоки за упражнения, чиято интензивност постепенно да увеличавате, докато не само свикнете с тях, но и започнете да им се наслаждавате.

За емоционалното хранене