.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бадемите повишават концентрацията

Евгений Милов | преди 1 година
Бадеми
Снимка: iStock
Високото съдържание на фибри и полезни мазнини помагат да поддържаме вниманието си след хранене

Приспива ли ви се след хапване на обяд? Добавете шепа бадеми към менюто си, защото помагат да се поддържа концентрацията след хранене, като забавят храносмилането – така регулират нивото на кръвна захар и енергията ни не бива заменена от сънливост.

Полезният ефект от консумацията на бадеми учените от "Purdue University" обясняват с високото съдържание на полезни мазнини и фибри в ядките, което се доказало при тестовете за памет и внимание. 

Диеоложката в изследването Силия Купър от "Cheshire’s Reproductive Health Group" коментира, че без съмнение всички ядки са полезни за контролиране на кръвната захар и подобряване на здравословното състояние.

Имайте обаче едно на ум – зад въпросното изследване стои "Almond Board of California" – организация на производителите на бадеми в американския щат, която произвежда 80% от ядките в световен мащаб.

Бадеми
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?