.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Забравете захарта, солта подобрява кафето

Евгений Милов | преди 23 седмици
кафе
Снимка: iStock
Знаем, че звучи откачено, но ето защо!

Добавете щипка сол към кафето, за да подобрите вкуса и туширате горчивината му, ако сте го приготвили прекалено силно, препоръчва сайтът VinePair

Ефект се дължи на натриевия хлорид в солта, чиито йони са способни да тушират горчивината и засилят вкусовите качества на тонизиращата напитка.

Така постигате двоен ефект – подобрен вкус без допълнителни калории – за разлика от захарта, млякото и сметаната. Все пак не слагайте цяла лъжица сол в еспресото, която тотално да промени вкуса му – само малка щипка. 

кафе
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?