Когато е бил ученик, Супермен е бил доброволец. Сигурни сме в това. Нямам как иначе да развие тези сили и това усещане за добро и справедливост. За радост, в днешни дни около нас летят много супермени... и още толкова суперуомъни.

TimeHeroes.org е мястото, където всички тези хора могат да открият своята благотворителна кауза и да се включат с цялата си воля, желание и сила да помагат и да творят добро. Сайтът е мостът между организациите, които имат нужда от подкрепа за своите каузи, и хората, които имат вътрешна потребност да даряват от своето време и умения. На платформата се публикува информация за различни доброволчески инициативи в цялата страна. И наистина всеки желаещ може да открие своето местенце, своите хора и своята мисия, в която може да се включи, в зависимост от възможностите и желанието си. 

Ето някои от мисиите, които са активни в момента и може да се включите:

Бъди ментор на получили закрила бежанци в София (достатъчно е да имаш възможност за една среща седмично в удобно за теб време).

Почисти боклуците от любимия си плаж (бандата на Surfrider Foundation чисти плажа април в Шкорпиловци на 16, и в Синеморец на 23 април)

Помагай в кампанията "Учител на годината - България" 2016

Превеждай от английски на български, румънски или унгарски на семинар за социални дейности

Включи се в засаждане на цветя и детски еко хепънинг в Пловдив

Помагай на малки градинари в тяхната квартална био градинка в София

За да бъде по-ясно какъв е смисълът да бъдеш доброволец, каква точно е работата им, как да бъдат мотивирани и колко е важно да кажеш благодаря, след приключена мисия, TimeHeroes.org издадоха наръчник за НПО и активни граждани „”. Симпатичната синя книжка (със стилизиран Супермен на корицата) отговаря комбинира теория с много примери от практиката. Той е достъпен и онлайн, а в хартиен вариант се разпространява безплатно на ключови локации в 5 града в страната.

Друга новост е уики платформата - wiki.timeheroes.org, където организациите могат да намерят подробни тематични статии за работа с доброволци, организиране на доброволчески събития и успешното им провеждане, както и да публикуват своя опит.