На прага на първия учебен ден, 15 септември, излизат от печат първите четири книжки за любимката на всички добри деца – пчеличката Мая!

"Пратеник на кралицата" (автор: Урсула Зиглер и Стивън Съливан, 44 стр.,цена: 5.50 лв.) е първата книжка от поредицата. Тя ще ви запознае с най-близкото обкръжение на Мая и с гордата Кралица на пчелния кошер. Някой трябва да стане почетен млад пратеник, но кой заслужава тази титла? Мая предлага да организират конкурс.
 

В "Пазете се от мечката" (автор: Никола Гайе , 44 стр., цена: 5.50 лв.) на преден план излизат вълненията на Уили. Най-добрият приятел на Мая е много ленив, но пък за сметка на това е... боязлив. Една прекрасна-пчелекрасна утрин Уили споделя с пчеличката, че е видял мечка и тя се втурва да извести Кралицата на пчелния кошер.

>>

"Съдия Биуакс" (автор: Майкъл Стоукс, 44 стр., цена: 5.50 лв.) ще ви срещне с върховния пазител на кошерите – надменния съдия Биуакс. Мая и Флип виждат как двете пакостливи пчели Дизи Доз се канят да отмъкнат меда му. Пчеличката се опитва да им попречи, но в замяна се сдобива със заплаха да бъде прогонена от поляната...


 
"Странникът" (автор: Джон ван Бруген, 44 стр., цена: 5.50 лв.) ще ви направи свидетели на страховито разследване. През нощта някой е отхапал най-вкусното парче от любимата гъба на Шелби. Мухата Бари допуска, че са били нападнати от Слузестото същество отвъд поляната. Да, ама не. Мая убеждава Бари, че такива чудовища не съществуват!

И още >>

Новата анимационна поредица за познатата на всички деца пчеличка е дело на Студио 100, една от най-мощните независими ентъртейнмънт компании в
света. Сериите са на световния пазар от 2012 г. и включват 78 епизода, които са продадени в аванс на 150 държави. В България телевизионният сериал се излъчва по Super 7.
 
Игралният 3D филм ще бъде представен в над 100 страни. В българските киносалони Мая и Уили ще забръмчат на 26 септември 2014!



На книжния пазар от  15 септември,
От Colibri