Всички знаем, че Мики Маус е предприемчив и смел авантюрист... Но понякога дори и той заспива пред телевизора. Не за дълго обаче. Дзъррр... Телефонният звън го събужда и той осъзнава, че закъснява за среща с Мини. Още по-лошо – не успява да отиде на срещата.

Защо ли? Отговорът читателите ще узнаят от новия брой на поредицата комиксови книги „Макрокомикс” на „Егмонт България”, по местата за продажба на вестници и списания от 2 февруари.

От изданието феновете ще научат и какъв отговор получава Доналд, когато поисква няколко дни платен отпуск от Чичи Скрудж. Да ви подскажем ли? Отрицателен, естествено! Но Доналд е твърдо решен да си почине! Единственият начин да постигне това е чрез лъжа. Но... Чичо Скрудж разкрива всичко. А така добре планираната почивка на Доналд се превръща в истински кошмар.

Развръзката на тази история, както и цялата истина за това дали Доналд става за кучегледач, на когото може да се има абсолютно доверие, или е по-добър като Супердък, който знае как да се справя със злодеите - в новия брой. Там читателите ще открият още и подробности за корените на Дъкбург и какво е значението на чинарите за града, както и историята около странния портрет на Чичо Скрудж и още много смешни небивалици!

За почитателите на Чичо Скрудж, Доналд Дък, Мики Маус и останалите обитатели на Дъкбурги имаме още една добра новина. На 2 февруари излиза и новият брой на списание „Мики Маус”! Той предлага обичайната порция смехотерапия с приключенията на любимите герои, страници с любопитни факти, вицове и трикове, както и чудовищно готин подарък – скелет на демон или извънземно. Стрррахотно, нали? Да не забравяме и „Дъкбургските вести”. Нека да надникнем в някои от по-интересните новини от вестника на Дъкбург:

Образование
Хитри занаятчии

„Зубри, а не кради” е новото мото в Дъкбургския затвор! Вече почти година наказаните с лишаване от свобода могат да подобрят образованието си, докато са „на топло”. Най-предпочитаните са обучение за шлосер, както и за електротехник-специалист по алармени инсталации. Вече са връчени и първите свидетелства на новите майстори. Директорът на затвора Вили Вардача е особено горд – всички, явили се на изпита затворници, са го издържали.

Местни
Забраната за патешкото ашуре остава

Кметът не отстъпва: забраната за патешкото ашуре няма да бъде отменена. Това заяви градоначалникът в скорошно видео послание. Кметът отговаряше онлайн на въпроси на гражданите по кметския канал в YouDuck. Най-голям интерес имаше по темата за ашурето. „Ние намираме страничните ефекти от ашурето за толкова вредни, че не можем да допуснем консумацията ми”, каза избраникът на дъкбургчани. Те са пресищане, леност и развързан език. За сметка на това пък няма възражения срещу чаша езерна вода.

Съветите на Ферти Дък!

Какво да правим, когато....
... курсовете на борсата са на дъното?

Ферти казва:
Слезте долу и ги донесете горе!

Още новини от Дъкбург в новия брой на „Мики Маус” и „Макрокомикс”, от 2 февруари по местата за продажба на вестници и списания!

Не сме забравили и за традиционната игра на „Егмонт България”.


Този път имате възможност да спечелите една наистина забележителна книга – „Голяма картинна динопедия” на „Нешънъл джеографик”!

Отговорете правилно на въпроса: „Как се казва кучето на Мики Маус?” Верните отговори оставяйте като коментар под тази статия.

В конкурса участвате само с един верен отговор до 15 февруари 2013 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук. Следете страницата ни във Фейсбук и новите статии в рубриката „За децата”, за да разберете кои са печелившите.