Имате котка у дома и със сигурност си мислите, че сте изчерпали възможностите за игри с нея. Истината е, че не сте. Това е невъзможно, защото домашните ни любимци са извор на вдъхновение за креативни идеи и забавления.

Представяме ви няколко находчивит идеи, които ще допаднат както на стопаните на котки, така и на самите мяукащи любимци. 

#Гумена ръкавица за почистване на козината 

Необходима ви е само една гумена ръкавица, с която да оберете опадалите по повърхностите на дома косъмчета от козината на котето ви. Лесно е и бързо. От снопчето козина пък може да направите кълбо, с което мъркащият ви любимец да си поиграе. 

#Ароматизирайте котешкате играчка с коча билка 

Листата на кочата билка са силно ароматни - те привличат котките и са една от любимите им храни, от там идва и нейното име. Достатъчно е да поставите в малко пликче играчката, заедно с шепа от билката, да изчакате известно време, докато играчката поеме от аромата, след което да я метнете на игривото коте. 

#Направете котешка къщичка (скривалище) 

Необходима са ви само две неща – празен картонен кашон с размер около 50 на 50 см и една голяма памучна фанела. "Облечете" кашона с фанелата така, че отворът за главата да образува входа към къщичката. 

#Изненадайте го с котешка хранилка – пъзел 

Сложете няколко сухи гранули от котешката храна в празно прозрачно пластмасово шише. Направете малък прорез с ножче, така че котето да може да го открие и да извади гранулите. Така не само ще доставите забавление за вашето коте, но и ще помпомогнете развитието на неговата мисъл. 

#Сътворете му забавна кутия с мишка 

Необходима ви е една картонена кутия, плюшена играчка-мишка, лепило и дървена пръчица. Пробийте капака на кутията на няколко четвъртити отвора с големина, достатъчна, за да мине топка за пинг-понг. Изрежете и отстранете едната страна на кутията. Залепете мишлето на върха на пръчката. Поставете ръката си в големия страничен отвор, като през малките четвъртити прозорчета показвайте на котето "игривото" мишле. Така направената кутия може да се превърне и в прекрасно кътче за отмора на мъркащия пакостник.