Анатидаефобия е страх, че наоколо има патица, която те наблюдава; партенофобия е страх от девственици, хипопотомомонстросесквипедалиофобия - страх от произнасяне на дълги думи.

Чингис хан е преспал с толкова много жени, че сега вероятността да имате кръвна връзка с него е 5%.

За 1 година човешкото сърце отброява 36 800 000 удара; човешкото око мига средно над 4 200 000 за същото време.

При стресови ситуации женският броненосец може да задържи раждането за две години.

Женските пингвините от вида Адели проституират с цел събиране на камъчета. Рекордът на една майка пингвин е 62 камъка, които мъжките й подарили след секс. При Адели подаряването на камъни е като подаряването на цветя при хората.

В продължение на една нощ човек може да сънува най-много 7 сънища.

Когато се усмихваме, използваме 40 мускула. Когато натискаме спусъка на пистолет - само 4.

Очите на хората са еднакво големи от момента, в който са се родили, до смъртта им. За сметка на това носът и ушите не спират да растат.

Ако не спите 17 часа, ще сте в същото състояние, в което бихте били, ако имате  0,05 промила алкохол в кръвта.

Катеричките забравят къде са скрили поне половината от събраната зимнина.

Общото тегло на бактериите в тялото, според личното тегло на човек, варира от 2 до 3 килограма.

От всички костилки единствено тази на маслината се разгражда от организма на човек.

Всеки поп в класическото тесте карти олицетворява истински крал от историята. Поп купа е образът на френския крал Карл I, наричан още Шарлеман. Това е единственият поп от четиримата в картите без мустак.
82% от мълниите падат върху мъже.


Синдромът, при който се наблюдават нарушени възприятия за време и пространство, собственото тяло и обкръжаващата go среда, официално се нарича "Алиса в страната на чудесата".

Думата "спам" идва от популярна марка консерви шунка (SPiced hAM), които били раздавани във Великобритания след Втората световна война. Названието става популярно от скеч на британската комедийна трупа „Монти Пайтън”. В него група викинги си поръчват ястия и всяко от тях е приготвено от консерва “Спам”. Оттам идва значението на днешния термин – нещо, което толкова често се повтаря, че ти е омръзнало.