Да посрещнем подобаващо пристигането на тиквите с една печена плодова чудесия от узрели есенни плодове. Прекрасна закуска за мъници и великолепен десерт за цялото семейство.

Продукти за 1 тава:

1 кг обелена и нарязана на кубчета тиква
10 големи зрели сини сливи
шепа бяло стафидено грозде
2 яйца
2 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
щипка канела
½ ч.ч. захар

Приготвяне:

В тавичка, постлана с хартия за печене подреждаме парченцата тиква. Поръсваме с 2/3 от захарта и канелата. Междувременно приготвяме палачинково тесто от брашното, млякото и яйцата. Заливаме тиквата и подреждаме отгоре сливите, разрязани на половинка. Изсипваме и гроздови зрънца. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.

Поднасяме на нетърпеливите още топла, но за предпочитане е да се консумира охладена.

 

Две вълшебства от една тиква >>

Тиквено гъделче с кленов сироп >>

Тиквено сладко с дъх на топла есен >>

Koкосова крем супа от тиква >>

 

Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...