Какво е необходимо (за 6 порции)?

2 филета миньон

3 глави лук

1 с.л. зехтин

3 скилидки чесън

1 лимон

балсамов оцет

сол

черен пипер

Как се приготвя?

Филето миньон се реже на шницели, прибавят се солта, черният пипер, смачканият чесън и сокът от лимона. Всичко се смесва добре и се оставя да престои 30 минути.

В тиган се слага зехтинът, а когато се загрее, се слагат шницелите. Пържат се от 15 до 20 минути, след което се вадят.

Лукът се обелва и се реже на кръгчета. Поставя се в същия тиган и се запържва на слаб огън, добавят се солта и балсамовият оцет, а след това и шницелите.

Сервира се незабавно с гарнитура от сварени или задушени картофи.