Споняте ли си сърдечния чипс, който направихме вчера? Ако сте го приготвили и вие, значи сте се убедили, че наистина е вкусен. Убедили сте се и че остават доста картофени изрезки. Днес ще приготвим и тях.
От изрязаните картофени шайби остават кубави кръгчета с дупка във формата на сърце в средата. Посолете ги леко и ги сложете да се изпържат в тиган с малко олио.
Разбийте 2 яйца. След като картофените лапачинки се зачервят и от двете страни, сипете в сърцевината им разбитото яйце и оставете да се изпържи.
Картофените лапачинки са много лека вечеря. Гарнирайте с пресен зеленчук - домат, краставица, чушка по желание.
Консумирайте с любим човек и чаша бяло вино.
* лапачинки - почти същото като палачинки, но по-вкусно :)