Какво е необходимо?

За четири порции:

4 стекa по около 150 гр. от риба меч или сьомга
2 с. л. лимонов сок
1 ч. л. настъргана лимонова кора
1 щипка чесън на прах
1 щипка риган
4 стръка розмарин
4 с. л. зехтин
1 червена чушка
1 зелена чушка
100 г чери домати сол и шарен пипер на вкус

Как се приготвя?

Стековете се измиват и обезкостяват внимателно с остър нож. След това всеки от тях се навива на стегнато кръгче.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Смесват се лимоновият сок, кората от лимон, чесънът, риганът, пиперът, розмаринът и зехтинът.
Чушките се нарязват на кръгчета с дебелината на стековете.

Рибата се посолява и всяко парче се набожда с 2 шишчета, като от двете страни се нанизват парчетата чушки и чери доматчетата. Заливат се с маринатата и се оставят за 5-10 мин.

Шишчетата се запържват в зехтина на сгорещен тиган за около 3-4 мин.

 


Време за изпълнение: 30 минути