Нужните продукти за 4 порции:
200 г филе бяла риба
200г филе сьомга
1 глава лук
¼ глава целина
2 моркова
3 картофа
дафинов лист
1 домат по желание
олио
сол
магданоз
черен пипер
½ лимон

за застройката:
1 яйце
200 мл прясно или кисело мляко
за пърленките:
500 г брашно
1 яйце
10 г бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
80 мл олио

Начин на приготвяне:
Обелете морковите, картофите, целината и лука.
Нарежете ги на ситно.
Задушете ги в тиган с олио.
Рибата сварете на пара, след това я накъсайте.
Картофите пуснете във водата от рибата да се варят. Ароматизирайте с дафинов лист.
Добавете запържените зеленчуци.
Оставете да поври до сваряването на картофите. Ако е нужно добавете още топла вода.
Прибавете рибата в тенджерата. Подправете със сол и черен пипер.
Направете застройка с кисело мляко и яйце.
Добавете я постепено в супата.
Накрая поръсете с наситнен магданоз и лимонов сок.
За да направите пърленките смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта и хубаво ги разбъркайте.
След това прибавете постепенно олиото и малко топла вода, добавете яйцето. Омесете до получаването на хубаво хлебно тесто.
Откъснете малки топчета от тестото и разточете всяко на тънко.
Изпечете ги в намазнен грил тиган като печете по 1-2 минути от всяка страна.
Сервирайте супата с топлите пърленки.