.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Постни сладкиши за предколедно настроение Vol. #1

LadyZone.bg | преди 1 година
2110953617.jpg
Снимка: Thinkstock
...които ще ви представим днес и утре. Дори тези от нас, които постят могат да им се насладят

Опитайте тези чудни постни сладкиши. Още с първата хапка, те ще ви спечелят със свежестта на плодово ухание и с мекотата на нежен и завладяващ вкус. Подходящи и за вегани.

#Кекс с банани
Продукти:
4 банана
1 добре узряло авокадо
100 г натрошени бадеми
100 г черен шоколад
450 г брашно
300 г захар
2 пакетчета ванилова захар
1 ½ хлебна сода
3 ч.л. бакпулвер
375 мл соево мляко
200 мл слънчогледово олио
25 г какао
25 г кокосово брашно

2110953617.jpg
Снимка: Thinkstock

Приготвяне:
Изпечете бадемите до златисто в тиган без мазнина. Натрошете шоколада. Смесете брашното, захарта, ванилията, содата и бакпулвера. Разбъркайте соевото мляко и олиото. Добавете брашнената смес и разбийте с миксер. Разполовете надлъжно бананите и след това ги нарежете на филийки. Добавете ги към тестото заедно с бадемите и шоколада.

Традиционни коледни рецепти от ВеликобританияНаред с пълнената пуйка и боровинковия сос, морковената торта и захарните хрупкави бисквити са част от празничното меню

Изсипете тестото в намазана с олио кексова форма и загладете. Печете около 1 час при 175 градуса. Оставете да изстине и внимателно извадете кекса от формата. Пригответе глазурата, като намачкате с вилица сърцевината на авокадото. Добавете 150 мл вода и какаото и пюрирайте. Разтопете кокосовото масло и го прибавете към авокадовия крем.

#Сладкиш с ябълки
Продукти:
2 ябълки
¼ ч.ч. ябълков сок
1 ч.л. бакпулвер
няколко капки ябълков оцет
200 г оризово брашно
50 г соево брашно
2 с.л. разтопено кокосово масло
1 ванилия
1 ч.ч. вода
125 г нерафинирана захар

2110953615.jpg
Снимка: Thinkstock

Приготвяне:
Обелените и изчистените от семките ябълки нарежете на тънки филийки. В купа смесете двата вида брашно, ванилията и захарта. В друг съд разбъркайте ябълковия сок, оцета, водата, маслото.

Кекс с настъргани ябълки

Смесете сухите и мокрите съставки. Изсипете повече от половината тесто в намазана с олио тавичка. Отгоре разпределете ябълките и покрийте с останалата смес. Печете около 40 минути при 180 градуса.

Да ви е сладко!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?