Ако са ви се дояли хрупкави пилешки пирожки, тези изкусителни хапки ще задоволят и най-капризния вкус. Участието на камамбер при приготвянето на тази съблазън ще й придаде неустоим финес, аромат и пикантност.

Продукти за 6 порции:

Всяка по 200 г 4 бр. почистени пилешки гърди
150 мл сухо бяло вино
1 с.л. лимонов сок
¼ ч.л. сол
Смлян черен пипер
20 г масло
1 гл. лук, накълцана на ситно
150-200 г нарязани гъби
1 с.л. ситно нарязан магданоз или кориандър
120 г камамбер, нарязан на кубчета
600 г готово тесто
1 яйце, разбито
Кръгчета краставици и домати
Лимонови или портокалови резенчета за украса

Приготвяне:

1.Слагаме пилешките гърди в тенджера, заливаме ги с лимоновия сок и виното, подправяме със сол и черен пипер. След като сместа заври, намаляваме котлона, похлупваме и задушаваме 20 минути, като към 10-та обръщаме месото.
2.Изваждаме гърдите и ги слагаме в чиния. Изчакваме останалия сок да поври 10 минути, докато се изпари и остане наполовина. Добавяме маслото, лука и гъбите и задушаваме 8-10 минути до омекването им.
3.Загряваме фурната на 220 градуса. Нарязваме пилешкото на малки парченца, смесваме ги с гъбите, лука и магданоза и камамбер.
4.Разделяме тестото на 6 части и разточваме всяка на тънки кръгчета. Слагаме по 1/6 от плънката във всеки кръг, като оставаме една свободна ивица отстрани. Обвиваме плънката, намазваме с разбитото яйце и по желание поръсваме със сусам.
5.Печем около 20 минути, докато тестото се покрие със златиста коричка. Украсяваме с резенчета лимон, краставички и домати.