Какво е необходимо?

4 бр. пилешки гърди или бутчета (според предпочитанията ви)

¼  ч. ч. соев сос

1 с.л. мед

1 скилидка чесън

1 с.л. пресен джинджифил

2 с. л. сладко шери

1-2 с. л. сусамово масло

зехтин

сладък сос чили

Как се приготвя?

В средно голяма купа смесете четвърт чаена чаша соев сос, 1 с.л. мед, 1 скилидка пресован чесън, 1 с.л. прясно настърган джинджифил и 2 с.л. сладко шери. Нарежете 4 броя пилешки гърди или месо от бутчето на кубчета по 2 см и ги сложете в маринатата.Покрийте и охладете за няколко часа или за една нощ. Затоплете 1-2 с.л. сусамово масло и зехтин в голям тиган. Изпържете пилето до порозовяване. Набодете на клечки за зъби и сервирайте топло със сладък сос чили, в който да се топят.

Получават се около 20 хапки.