.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Пармезан за сиромаси

| преди 11 седмици
пармезан
Снимка: iStock

Пармезанът е най-известното италианско сирене. То е твърдо, мазно и най-често се консумира настъргано върху паста или лазаня. В домашни условия истински пармезан може да се приготви със силен солен разтвор и прясно мляко, издоено сутрин и вечер. 

Така нареченият пармезан за бедняци е форма, която наподобява италианското сирене на външен вид. Приготвя се от добре хидратирани жълтъци. Ето какво ви е нужно.

Кексчета с пармезан и босилекПикантни хапки, които превъзхождат всички видове хляб към супата, печените зеленчуци или салатата

Необходими продукти:

1 ч. ч. захар
1 ч. ч. сол
4 жълтъка

Смесете в купа солта и захарта. Направете няколко кладенчета и чукнете в тях жълтъците. Внимавайте да не ги спукате. Добре е да останат цели. Важно е яйцата да са пресни. Засипете ги със захар и солта. Сложете ги в хладилника за 24 часа. 

пармезан
Снимка: iStock

Солта, захарта и ниската температура ще дехидратират жълтъците. Преди да ги използвате, внимателно изтупайте от кристалчетата. Ако е нужно измийте под тънка струя течаща вода и подсушете с памучна кърпа или салфетка.

Настържете ги, както се стърже пармезан.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?