Колко често сте си задавали въпроса - какво да готвя? Всяка домакиня си мисли това, прибирайки се от работа или пазарувайки в магазина. Каква ще бъде вечерята много често зависи от продуктите, които са налични в хладилника. А когато разполагаме с тези от снимката...


... най-добре да направим най-лесната и мързелива манджа - гювеч.

В него може да сложите почти всичко, което ви се намира в хладилника, независимо в какво количество е. Най-хубавото на тази манджа е, че пропорциите са толкова разтегливо понятие, че нямат никакво значение. Дали ще сложите 3 или 5 картофа, зависи само от това с колко разполагате и... дали обичате картофи :)

Нарежете зеленчуците (лук, картофи, моркови, кисели краставички, домат, гъби) на кубчета. Нарежете и месото (прясно, сварено или колбас). Подредете продуктите в глинените съдове на пластове. На дъното задължително сложете малко олио. Няма да е излишно, ако капнете няколко капки и след като наредите всички продукти.

По средата може да натрошитете бяло саламурено сирене. Овкусете със сол, черен пипер, чубрица и други подправки по желание. Може да се добави и малко сок от кисело зеле - придава много ефирен вкус.

Сложете да се пече в незагрята предварително фурна (за да не се спукат глинените гърненца). В тавичката налейте малко вода.


Малко преди да са изпечени, чукнете по едно яйце във всеки съд.

Да ви е сладко!