Пролетта дойде! Помислихте ли вече за малък комплимент, който ще поднесете на любимия? Ето една скромна и лесна идея за любовна супа, в която главен акцент заемат две неща – крутоните във форма на сърчица и аспержите, които са сочени за силен афродизиак.

Продукти:
300 г броколи на розички
няколко стръка аспержи
1 глава целина
2 моркова
три средно големи картофа
1 глава кромид лук
сол на вкус
черен пипер на вкус
зехтин
За крутоните:
филийки хляб
зехтин
подправки по желание

Приготвяне: Лукът се нарязва на дребно и се задушава в 2-3 супени лъжици зехтин. Към него се добавят морковите, картофите и целината, морковите нарязани на шайби, картофите и целината на кубчета, както и стръковете аспержи. Сипете литър гореща вода, подправете със сол и черен пипер, и оставете зеленчуците да омекнат за около 10-15 минути. Розичките броколи сложете последни, тъй като са крехки и лесно омекват – за около 7-8 минути. Отстранете от огъня и пасирайте.

Как да приготвите сърцатите крутони:

Вземете няколко филийки хляб и с помощта на формички сърца за сладки, изрежете 10-15 крутона. Гледайте все пак формичките да не са по-големи от съдовете, в които ще сипвате супата. Сложете ги в голяма тава и отгоре поръсете със зехтин и любимите сушени подправки. Печете във фурна на 200 градуса за 7-8 минути. В зависимост от спецификата на вашата фурна – наглеждайте все пак да не се препекат и да почернеят. С лъжица може да разбъркате след 3-та минута.