Следобедния глад за нещо сладко можем да утолим, с нещо, което е вкусно, сочно и хрупкаво. Затова в десертите е добре да включваме плодове, масла и ядки. Добавете и вълшебния аромат на кокоса, и ще се убедите, че барчетата, които ви предлагаме, са наистина добро решение.

 

Продукти:

55 г кокосово масло

400 мл кокосова сметана

2 с. л. розова вода, по желание

щипка морска сол

1 ч. л. ванилова есенция

шепа замразени малини

шепа шам фастъци

 

Приготвяне

Покрийте тава с хартия за печене.  

Разтопете кокосовото масло в купа на водна баня. Важно е водата да не завира. Внимавайте и да не попаднат капки в маслото. Добавете кокосовата сметана, розовата вода, солта и ванилията и разбъркайте добре.

Върху подготвената тава разпръснете нарязаните фастъци и малините и залейте със сместа.

Сложете във фризера за 30 минути.

След като го извадите, нарежете на парчета.

Съхранявайте в кутия в хладилника, тъй като кокосовото масло омеква на стайна температура.