Следобедния глад за нещо сладко можем да утолим, с нещо, което е вкусно, сочно и хрупкаво. Затова в десертите е добре да включваме плодове, масла и ядки. Добавете и вълшебния аромат на кокоса, и ще се убедите, че барчетата, които ви предлагаме, са наистина добро решение.
Продукти:
55 г кокосово масло
400 мл кокосова сметана
2 с. л. розова вода, по желание
щипка морска сол
1 ч. л. ванилова есенция
шепа замразени малини
шепа шам фастъци
Приготвяне
Покрийте тава с хартия за печене.
Разтопете кокосовото масло в купа на водна баня. Важно е водата да не завира. Внимавайте и да не попаднат капки в маслото. Добавете кокосовата сметана, розовата вода, солта и ванилията и разбъркайте добре.
Върху подготвената тава разпръснете нарязаните фастъци и малините и залейте със сместа.
Сложете във фризера за 30 минути.
След като го извадите, нарежете на парчета.
Съхранявайте в кутия в хладилника, тъй като кокосовото масло омеква на стайна температура.