.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

4 традиционни коледни сладки от различни краища на света

LadyZone.bg | преди 2 години
2110944590.jpg
Снимка: Thinkstock
Затегнете престилките, отправяме се към Aвстрия, Италия, Великобритания и Швейцария

Наближава Коледа! Празничното настроение ни завладява с всеки следващ ден и ни подтиква да правим традиционните за сезонна деликатеси. Днес обръщаме внимание на сладките, които обичаме да правим в семейна компания. С тази разлика, че рецептите, които следва да ви представим са заети от чуждестранната кухня. Да ви е сладко и коледно!

#Австрийски коледни сладки "Ангелски очи" (Engelsaugen)
Зад всяка сладка, носеща красивото име „Ангелски очи”, задължително се крие поне едно малко дяволче, готово да я излапа още топла-топла. Комбинацията от маслено тесто и кайсиев или ягодов мармалад, гарнирана с печени ядки, е от онези вкусотии, които свършват още преди тавата да е извадена напълно от фурната.

2110944611.jpg

 

Продукти:
200 г краве масло, меко
100 г захар
2 жълтъка
1 ч.л. ванилена захар
400 г брашно
100 г ягодово сладко
100 г кайсиево сладко
200 г натрошени на едро белени бадеми

Приготвяне:
Жълтъците, захарта и ванилената захар се разбъркват с вилица в дълбока купа. Добавят се брашното и маслото и се замесва малко тесто, след което се прибира в хладилника за 2-3 часа. От охладеното тесто се гребва с чаена лъжичка и се оформят малки топченца, овалват се в натрошените бадеми и се подреждат в застлани с хартия за печене тави, на 2-3 см разстояние едно от друго. Всяко топченце се притиска в средата с пръст, за да се оформи малка вдлъбнатина.
Сладките се пекат около 15 мин. на 175 градуса или докато краищата им порозовеят леко. Изваждат се от фурната, изчаква се 5 мин. и в средата на всяка сладка се сипва по малко от сладкото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?