Предлагаме няколко изкусителни идеи, които да осъществите и с които да зарадвате любимите си хора за празника на св. Валентин. Пълни с любов и вдъхновение, те ще се превърнат в най-неустоимия и сладък подарък за всички влюбени сърца.

Бисквити Вишневи сърца

Продукти за 1 тава:

1 чаша краве масло
1 чаена чаша захар
3 големи яйца
3 ¾ чаши брашно
½ ч.л. сол
1 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. сметана
1 ½ ч.л. екстракт от ванилия
сладко от вишни (или с каквото разполагате)

Приготвяне:

Разбийте 125 г масло със захарта. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Към пресятото брашно добавете солта, содата и сметана. Към брашнената смес прибавете постепенно масления крем, като разбърквате внимателно. Ароматизирайте с ванилията. Омесете и разточете тестото. От него изрежете кръгли бисквитки. Половината от тях отделете и изрежете в центъра им малко сърчице с помощта на формичка. Така приготвените бисквитки наредете в голяма тава, застлана с хартия за печене. Печете на силна фурна за около 6-8 минути, докато порозовеят. След като ги извадите и изстинат, намажете всяка от целите бисквитки със сладко от череши. Всяка една похлупете с изрязаната половинка.

Снимка: tammileetips.com

Шоколадови мъфини с плодови сърца

Продукти за 1 тава с гнезда:

хартиени формички
100 г натурален шоколад
120 г краве масло
100 г захар
1 пакетче ванилия
2 яйца
175 г квасена сметана
3 с.л. коняк
¼ ч.л. канела
1 щипка кардамон
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
3 с.л. какао
1 щипка сол

Приготвяне:

Напълнете гнездата на тавата с хартиени формички. Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Оставете да изстинат. Разбийте сместа заедно със захарта и ванилията, докато се получи кремообразна маса. Прибавете яйцата, сметаната, коняка и подправете , като бъркате. В купа смесете брашното с бакпулвера, какаото и солта. Добавете шоколадово.яйчения крем към сместа и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Напълнете хартиените формички с тестото до 2/3 от вместимостта им. Печете шоколадовите кексчета 20-25 минути в предварително загрятата на 180 градуса фурна.Извадете тавата и я сложете върху решетка.Посипете с кокосови стърготини. След като изстинат, по средата на така приготвените кексчета, с формичка за коледни сладки, издълбайте по едно сърчице. Напълнете го с плодчета от сладко от вишни, ягоди, боровинки или череши.

Снимка: cupcakesgarden.com

Фонданени сърца

Продукти:

1 пакетче желатин
60 мл вода
120 мл глюкоза
1 ч.л. глицерин
1 кг пресята пудра захар

Приготвяне:

Разтворете желатина в студена вода и оставете да набъбне. След това затоплете на водна баня, докато се втечни. Глюкозата затоплете и смесете с глицерина. Прибавете към желатина и разбъркайте добре. Половината от пресятата пудра захар сипете в дълбок съд, направете кладенче и в него добавете желатиново-глюкзната смес. Разбъркайте добре, докато се получи гладка и плътна каша. След това добавете внимателно от пудрата захар и бъркайте, докато започне да се получава лепнещо тесто. Когато тестото стане гладко и лепне съвсем леко, го завийте плътно в домакинско фолио и го оставете за 1 ден на стайна температура (не в хладилник). Отвийте го на следващия ден и при нужда го доомесете с още малко пудра захар. Разточете получения фондан на тънък лист. Излежете листа с формичка на бисквити. Поставете листа фондан върху „сърцето” и го завийте около страните му. Нарисувайте отгоре нещо със сладкарски бои или украсете с перлички и други захарни декоративни елементи. Прилепете ги с по капка разтопен бял шоколад.

Снимка: roboliciouscakes.blogspot.com
 

Влюбени мъфини с шоколадово сърце 

Продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. цедено кисело мляко
250 г разтопено краве масло
2 есенции ванилия
1 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
3-4 с.л. какао

Приготвяне:

Разбийте с вилица яйцата и захарта. Прибавете цеденото кисело мляко и разбъркайте, докато се разпредели из сместа. Сипете и разтопеното и леко охладено масло заедно с есенциите ванилия. В отделна купа пресейте заедно брашното и бакпулвера. Прибавете ги към течните съставки и разбъркайте с шпатула, колкото да се смесят. Разделете сместа на две. Към едната половина прибавете какаото и бъркайте, докато се овети в кафяво.Намаслете и набрашнете кръгла или правоъгълна тавичка. Насипете какаовата смес на равен пласт и печете 20 минути в загрята до 180 градуса фурна. Проверете готовността с клечка за зъби – ако излезе чиста при пробождане, блатът е готов. Оставете да се охлади и с формичка за сладки – сърце с подходящ размер нарежете блата.

Сипете бялата част на сместа в шприц или в найлонова торбичка и отрежете едното ъгълче. Сложете хартиени кошнички във формите за мъфини и насипете 2 пръста от сместа. Наредете по 3-4 шоколадови сърца, като притискате надолу, за да се закрeпят добре. Покрийте ги с бялата смес. Печете мъфините 20 минути на 180 градуса. При разрязването им ще се види шоколадовото сърце.

Снимка: shebakeshere.com

 

  • 2 традиционни рецепти за Трифоновден
  • Какъв маникюр да изберем за Свети Валентин
  • Любовна супа с броколи и аспержи
  • Как да изградим женско самочувствие
  • Васил Петров: Стиховете в песен правят любовта по-достъпна
  • За Св. Валентин на ресторант, но къде
  • Истерия цари навсякъде…
  • Зашеметяваща прическа за Деня на влюбените
  • Самотен, но смел мечтател
  • 5-те начина да засвидетелстваме любовта