Често ли ви се случва да хапнете нещо набързо сутрин и след 2 часа стомахът ви шумно да сигнализира в офиса нуждата от следваща доза храна? Предлагаме ви три идеи за протеинови закуски, които ще ви помогнат за поддържането на добра фигура, за изграждането на стегнато тяло във фитнеса и ще ви заредят с енергия поне до обедната почивка.

#Яйчни мъфини със сирене и спанак

За 6 мъфина са ви необходими 4 яйца, 150 грама краве сирене и 50 грама спанак. Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Измийте добре спанака, нарежете го, натрошете сиренето и го разбъркайте заедно с разбитите яйца. След това разпределете сместа в хартиени чашки за печене, за да не залепнат за формата. Печете за 20 минути или до зачервяване. 

#Горски плодове с извара и кисело мляко

Снимка: iStock

В случай, че сте от заетите дами или сънливките, които се успиват и нямат време за закуска, то тази рецепта е точно за вас. Необходими са ви около 150 грама извара, 100 грама кисело мляко и плодове по избор. И само 5 минутки, за да забъркате всичко. 

#Печени домати с яйца

Снимка: iStock

Бърза, лесна и вкусна рецепта. За 2 порции са ви необходими два средно големи домата, две яйца и риган. Измийте доматите, отрежете горната им част и с лъжица премахнете месестата част. Счупете едно яйце във всеки домат, поръсете с риган и запечете за 20 минути на предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност на жълтъка. 

Е, вече имате поне една причина да се вълнувате за понеделниците. И няколко идеи, с които да изненадате любимите си с късна закуска през почивните дни.