Необходими са ви 10 сухи червени чушки и килограм боб, за да приготвите традиционните пълнени чушки на Полина Гергушева. Красивата репортерка на bTV Новините ги приготвя всяка Коледа по бабина рецепта - защо не я опитате?
Продукти:
10 сухи червени чушки
1 кг боб
1 глава лук
олио
брашно
сол и чубрица (на вкус)
Приготвяне:
Бобът хубаво се изцежда от водата, след като се свари. Нарязва се голяма глава кромид лук, след което се смачква и смесва със сварения боб. Добавя се олио, сол и чубрица – всичко се смесва и чушките се пълнят. След като се напълни, отворът на всяка чушка се "запечатва" в брашно, за да не излизат бобчетата отвътре. Чушките се нареждат в намазана с олио тава, поръсват се с чубрица и се пекат до лек загар във фурна на 200 градуса.