Този текст ни изпрати нашата читателка Ваня Петрова. Какво я провокира ли? Една погрешна представа и едно желание. Желанието на Ваня е да промени погрешната представа на хората, че хамакът е единствено и само мрежена люлка, окачена на две дървета в двора. 

Ако и вие имате вдъхновение за писане, каузи, любопитни случки или просто хубави думи, които искате да споделите с нас - пишете ни. Ние пък обещаваме да им дадем публичност.


"За мен има място във вашия дом или градина. За мен си мечтаят много хора, защото съм - естествена, красива, удобна, стабилна, разглобяема, лесно преносима и защото такава, като мене, никога не сте виждали! Да се излежаваш върху мен е здраве и удоволствие! Аз не съм сезонна. Стоя еднакво добре и красиво както в лятната, така и в зимната градина, в хола до камината, около басейна и където пожелаете. Дори можете да ме вземете със себе си на яхтата. 

Направете ме ваша с поставка от ковано желязо и с масичка за вашето питие или висяща от тавана, окачена на специални конзоли от ковано желязо на синджири или въжета. Аз ще променя дома и почивката ви, защото ще радвам очите и ще галя душата ви и най-вече ще облекча уморените ви крака и ще ви освободя от стреса, напрежението и ще ви върна в детството.

Аз съм за всички сезони - целогодишна съм и за вечни времена. Бъдете от тези, които искат да ме притежават. Пожелайте ме за себе си и за тези, които идват след вас. Предлагат ме в различни цветове,модели съобразени с вашия интериор, вкус, физика."

Това си мислела Ваня Петрова, докато се излежава в своя собствен хамак, или както още го нарича тя „луксозно удоволствие”. Тя боядисва и патинира готовото кованото желязо, а кожените детайли изработва сама с много любов.