Сгъването на дрехите е основен метод за тяхното съхранение. То има също толкова важно значение, като прането и гладенето. 

Ако досега сте сгъвали и подреждали дрехите си в чекмеджета хоризонтално, като ги поставяте една върху друга, значи цял живот сте били в грешка!

Сгънатите в идеално оформени правоъгълници дрехи могат да стоят изправени и при този вид подреждане ще бъдат запазени от намачкване.

Предимства при вертикално подреждане на дрехите

Ще виждате всяка една дреха в чекмеджето или шкафа.

Сгънати по този начин, виждате най-важното от дрехата, а именно нейния център. Така бързо може да прецените дали апликацията или щампата, която тя има, ще си отива с другите дрехи, които сте избрали за аутфита си.



Когато подреждате дрехите си вертикално, ги издърпвате за най-стабилната им част – ръба, който сте оформили. Те няма да се разтворят в ръцете ви и ако искате да ги върнете на място, няма нужда да сгъвате допълнително. Всичко е лесно и удобно.

Добре сгънатите дрехи, са стегнати и когато ги подреждате вертикално няма да се огъват или да падат. Така дори няма нужда да запълвате чекмеджето в цялата му дълбочина. Дрехите не се подпират една на друга. Те могат да стоят изправени дори самостоятелно.

Освен дрехите в гардероба си, вертикалното подреждане е много удобно и практично и за спалното бельо и хавлиите.