.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

5 оптични илюзии, които правят пространствата по-големи

LadyZone.bg | преди 4 години
интериор - 3
Снимки: Thinkstock/Guliver Photos
Или как да направите дома си по-светъл и широк

Кажете не на тъмните цветове
Какво ще кажете за стая, която е боядисана в тъмен цвят, мебелите, покривките и килимът също са в тази гама? Обзема ви чувство, че таванът и стените ще се сгромолясат върху вас, нали? Тайната на обзавеждането със стил е да бъдете умерени в използването на тъмни цветове. Така например, ако сте се спрели на така актуалния при мебелите цвят венге, то стенитe решете в светли и жизнени нюанси – за да контрастрират различните елементи и за да не "затварят" помещението.

Поставете акцент в стаята
Акцентът може да е цветен – като боядисате едната стена в различен цвят, или пък да залепите цветен тапет, а също и да боядисате на райета. Ако избирате цветен тапет, задължително елементите му трябва да са големи, същото се отнася и за обикновените тапети – повтарящият се мотив на тях нека е едър, за да създава усещане за пространство. Хоризонталните райета винаги правят помещението да изглежда по-широко, а вертикалните го правят по-дълго.

интериор - 2

Не използвайте контрастни цветове
Когато влезете в едно помещение, първо виждате пода, след което погледът се измества върху стените и достига до тавана. Ако подът, стените и таванът са в близки цветове, очите се приплъзват гладко, следвайки линия и пространството изглежда по-голямо. Ако трите елемента са в контрастиращи цветове, окото прави разграничение между тях и пространството автоматично става по-малко оптически.

Използвайте вертикалните пространства
Подредили сте всичко у дома и смятате, че няма никакво място за какъвто и да е багаж повече. Помислете пак – стените в повечето случаи остават празни с изключение на някоя друга картина или пано. Там може да разположите различни полици и рафтове, на които да съхранявате покъщнина. Това ще отвори стаята и ще я направи по-жива и просторна.

интериор - 1

Не на тежките пердета
На големите приемни и холове отиват тежки завеси, които се спускат от тавана до пода и се опъват от едната стена до другата. В малките стаи е добре да не се придържате към това правило, защото то ще схлупо пространството и ще го направи да изглежда по-малко и тъмно.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?