1. Ако сте си купили грешния размер дрехи, не се опитвайте да оправите нещата с пристягане с колани или поправки в шивашкото ателие. Грешният размер е най-често допусканата грешка -  така че не я правете!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
2. Не си купувайте по-малки обувки, за да изглежда кракът ви по-стилен и нежен. Това ще ви докара само ядове и мазоли.

3. Ниски обувки и тесни дънки – никога! Изберете си един от вариантите – високи обувки и тесни дънки или ниски обувки и дънки с по-широки крачоли (чарлстон или класически). Ниските обувки и тесните дънки просто карат краката ни да изглеждат къси и дебели.

4. Изборът на правилното бельо често е решаващ за това как ще изглеждат и дрехите, които обличаме. Не си купувайте по-големи сутиени с надеждата, че ще ги напълните с подплънки или пък по-малки с надеждата да повдигнат гърдите ви. Точният размер и удобството неминуемо ще си проличат.

5. Като заговорихме за бельо – не допускайте по никаква причина бикините ви да се показват над панталона. Просто е недопустимо.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
6. Отдавна умряха времената, в които шивашката индустрия не предлага разнообразие от модели бельо. Никога не допускайте линията им да се очертае по панталоните или полата ви. За такива ситуации модната индустрия е измислила прашките, боксерките и безшевното бельо.

7. Абсолютно демоде за дамите, които искат да бъдат в крак с модата са ултра късите поли и рокли.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

8. В днешно време, за да бъдете секси, не е нужно да изваждате на показ тялото си. В този смисъл неуместни са огромните деколтета и прекалено изрязаните гърбове.

9. Искате ли да разберете кое е по-голямо демоде от мини полите? Съчетанието къса пола и къс потник!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
10. Ако сте от хората, които си падат по цветните и весели неща, то задължително трябва да знаете, че прекалено многото цветове в облеклото разсейват окото – спрете се на два или три най-много.

11. Избирайте материята според сезона – през лятото не е добре да носите вълнени неща, през зимата басмени.

12. Никога не си позволявайте да смесвате стиловете. Това че съществува изразът спортно-елегантен, не означава, че можете да отидете на работа с маратонки и официален костюм.

13. Преценявайте местата и ситуациите, в които ви предстои да попаднете, за да можете да се облечете подходящо за случая.  Никоя от нас не би искала да попадне на хижа в планината с обувки на висок ток.

14. А, и относно аксесоарите – добре е да присъстват и допълват аутфита ни, но нека все пак са в ограничено количество, така че да не приличаме на коледна елха.

15. Повечето модни специалисти съветват да не се обличате отгоре до долу в деним (или в друг какъвто и да е цвят). Панталонът може да е черен и незабележим, но топът трябва да акцентира и привлича. Или обратното.