.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Случайност или реклама?

Евгений Милов | преди 49 седмици
софия вергара
София Вергара Снимка: Instagram
Американското правителство предупреди редица звезди за реклама в социалните мрежи

София Вергара, Хайди Клум, актрисите от "Малки сладки лъжкини", Алън Айверсън и над 30 други звезди са получили официално предупреждение от Федералната търговска комисия на САЩ, че трябва да информират своите фенове и последователи за всяко получено възнаграждение относно рекламирането на продукти в социалните мрежи.

Писма са получили и над 40 компании, сред Adidas, Cabela's, Chanel, Johnson & Johnson, Dunkin Brands Group, Hasbro, Inc и Yves Saint Laurent в Северна Америка.

Известните личности трябва да разкриват дали получават пари, за да промотират продуктите в Инстаграм, Фейсбук, Туитър и останалите социални медии, за да се разграничи ясно рекламата от съдържанието без маркетингови цели.

В социалните медии тези граници често и лесно се размиват, като звездите "случайно" публикуват снимки с продукти, за чието рекламиране предварително им е било заплатено. Използването на хаштаг #advertising (#реклама) би решил проблема, нали?

Реакцията на някои от звездите не закъсня…

 

This is NOT a sponsored Dunkin Donuts post ....and I did NOT get paid for this !!!

A post shared by Heidi Klum (@heidiklum) on

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?