Синьото е новото черно - това предрекоха модните критици.

Дизайнерите Armani, Gucci, Galliano и Dior оцветиха в синьо новите си колекции, вдъхновени от синята рокля, която носеше Кейт в деня на годежа си с принц Уилям. Синята одежда на принцесата детронира малката черна рокля. Така се промени цял един наложен еталон за елегантност. Синьото бързо се превърна в предпочитан цвят за дрехите на светските събития, коктейли и партита. Дали дюс, на райета или на точки, синята рокля е чудесен избор и за делова среща, и за плажа.

Какви са предимствата да носиш синьо?

Психолозите твърдят, че синият цвят действа и на подсъзнателно ниво. Той ще ви накара да мислите по-позитивно и да приемате нещата по-лесно. С него ще изглеждате приятелски настроени към околнит и ще внушавате доверие. Има доказателства, че синият цвят активира работоспособността на главния мозък и творческото мислене. Ако в ежедневието често ви се случва да сте несъзнателно груби и недостатъчно креативни на работното място, то повече синьо в облеклото със сигурност ще ви помогне да постигнете необходимия баланс.

Тенденцията не подминава и бижутата.

Изберете тюркоаз, сапфир или танзанит, за да излъчвате кралското величие, което символизира този цвят. Дайте воля на въображението си и бъдете смели в избора си!