Преди малко повече от месец Брус Дженър – Олимпийски шампион в десетобоя от 1976 г., бивш автомобилен състезател, телевизионна знаменитост, баща на шест деца и (най-популярното) доведен татко на Ким Кардашиян, обяви, че е жена – като себеусещане, в същността си, през целия си живот!



В края на април 2015-а, в телевизионно интервю за канала ABC, Дженър разкри своята транссексуалност и сподели, че му предстои терапия и операции за промяна на пола. Признанието му се превърна в истинска сензация в целия свят.

Бившият атлет разкри, че още като дете се е обличал с женски дрехи и през годините многократно се е появявал на обществени места, заемайки женския си облик, без никой да разбере.  

По време на разговора, Брус Дженър, който има три брака зад гърба си, внимателно обясни, че сексуално винаги е бил привличан от жени и подчерта разликата между сексуалността и пола.

Всички тези разкрития на Дженър бяха последвани от безусловната подкрепа на всички негови близки, включително бившите му съпруги, родни и доведени деца.

"Вярвам, че всеки може да научи нещо от неговата история и се вълнувам, че той има възможност да я сподели. Всички го подкрепяме на 100%”, казва Ким Кардашиян.

Днес...

Кейтлин позира пред обектива на Ани Лейбовиц Снимка: Annie Leibovitz/Vanity Fair



Запознайте се с Кейтлин Дженър! На корицата на предстоящото издание на сп. Vanity Fair дискретно се усмихва жената, която един световноизвестен мъж винаги е бил.

"Вярвам, че Кейтлин ще бъде по-добър човек от Брус и нямам търпение за това", споделя Кейтлин в интервю за Бъз Бисинджър от Vanity Fair. Носителят на Пулицър и дългогодишен автор за изданието е прекарал цели три месеца с Дженър, проследявайки целия процес "от Брус до Кейтлин". Бисинджър разкрива, че Дженър все още не е преминал през операция на гениталните органи, но е претърпял 10-часова интервенция за феминизиране на чертите на лицето, както и една на бюста.

Десетки знаменитости вече изразиха подкрепата и възхищението си от Кейтлин.

"Моята надежда, свързана с нашия свят е, че всички можем да бъдем смели като Кейтлин Дженър", написа Елън Дедженеръс в Twitter.


"Кейтлин, благодаря ти, че си част от живота на всеки един от нас и променяш мисленето на хората", коментира Лейди Гага.  



"Нужен е кураж да споделиш историята си", пък написа президентът на САЩ Барак Обама в социалната мрежа.



Смелостта зад разгласеното решение бе възприета от медиите и публичните личности отвъд океана като символ на надежда. Вяра, че светът най-накрая върви към така жадуваната, изстрадана и многократно прокървявала ТОЛЕРАНТНОСТ.

С появата на Кейтлин и нейното възприемане от света се "ражда" и нова, по-реална сякаш, възможност, че скоро наистина всяко същество ще бъде признато като равностойно да диша, да съществува и живее на тази планета такова, каквото желае да бъде, каквото е, щастливо... щом не пречи и вреди на другите.