Много скоро Орлин Павлов ще зарадва всички свои почитатели с участие в един от хитовите български сериали. Ние засега си мълчим, но все пак бяхме на снимките, срещнахме се с него и прекрасната му усмивка, и си поговорихме. Къде мислите? Обстоятелствата бяха такива, че нямаше къде да  се ситуираме и Орлин предложи да го направим… в неговата кола. Интервюто, де - да не сте си помислили друго? Ето какво се роди от разговора ни с него:

Настройваш ли се вече за Нова година – нов късмет?
Да, искам само да съм здрав. Всичко друго ще се случи така, както трябва да се случи. Може би вече се е случвало и преди.

Каква беше за теб 2011 година в няколко изречения?
Ами, и лесна и трудна, имаше интересни моменти, много музика, хубави концерти, направихме готино трио с Графа и Любо. Имаше хубави емоции и беше чудесно лято.

Какво успя да направиш през тази година и какво остави за другата?
Успях да направя доста неща, които си бях намислил и в личен и в професионален план. Искам да изкарам нов албум и тази година работих много върху това. Вярвам, че следващата година ще се случи. А какво не съм успял - не успях да отида до Америка.

Защо искаш да отидеш в Америка?
Просто да видя страната. Не съм ходил.

2012 е високосна година и според поверията се носи сребро. Ти суеверен ли си?
Като малък бях много суеверен. В един момент започнах тотално да се забатачвам – колкото по-суеверен, толкова по-суеверен ставаш, започваш да гледаш малките детайли, започваш да си фантазираш, ако това не го пипна три пъти, а този райбер не го врътна два пъти, ако изляза и видя пълна кола е добре, ако е празна – не е добре, защото вчера видях празна и не беше добре. В един момент, около 22-23-годишен се отърсих от всичките тези глупости и сега останах с едно-две такива суеверия.

Какви са те?
Не са нещо специално, но не искам да ги казвам, защото ще прозвучат малко странно.

Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg

Какво ново се случва с теб в професионално-музикален план?
Работя с много симпатични хора – в момента с диджей Борче, с който творим много интересни проекти, които надявам се да осъществим след като минат всички празници.

А какво ще е по-интересното, нещо ново като стил?
Саундът ще бъде по-денс.

Като че ли световната музика, а и българската доста се преориентира към денс звученето. Ти как смяташ?
Мисля, че световната музика се прецака. Започна да залита към румънската, а тя на мен лично не ми допада, звучи ми плоска и много лесно хитова. А пък и много световни артисти преминаха в този стил, защото явно кризата, участията и продажбите са оказали някакво влияние.

А българската музика?
Българската музика също се променя. Тя става все по-качествена.Ето сега работя и с едно джаз трио JP3. Правим наистина много добри неща. Имаме хубаво, много симпатично парче, казва се „Джеймс Бонд”. Още не сме го записали, но мисля, че в началото на следващата година ще го запишем.

Накрая на всяка година се правят едни обобщения, свързани с това кои са най-слушаните парчета, коя е била бизнесдамата на годината, най-красивата жена и т.н. Каква е жената на 2011 година според теб?
Ами, моята Яна е жена на годината.

Ееее, заби ме с този отговор. Ако все пак изключим Яна, коя е жената на 2011 година за теб?
Спортист мога да ти кажа – Ивет Лалова, Станка Златева, Илияна Раева с нейните златни момичета. Това са изключителни хора. Също не трябва да подценяваме и актриси като Елена Петрова и Ваня Цветкова.

Купи ли вече подаръците за Коледа?
Не, все още не съм.

Е, какво чакаш?
Чудя се тази година дали изобщо да купувам.

А, очакваш ли да ти подарят нещичко?
Не, никога не очаквам.

Не обичаш изненадите?
Всеки обича, но сега да очаквам подаръци и всичко останало… Като малък очаквах с трепет, а сега са по-различни нещата.

Вярваш ли в коледната магия?
Бил съм в Лапландия. Не се шегувам. Не можах да видя Дядо Коледа, тъй като беше юни или юли месец. Слънцестоенето беше изключително интересно как в 11.30 залязва и после пак изгрява. Нямаше сняг, но минавахме през едни много интересни реки, там ни бяха устроили страхотни неща – шатри с шамани и така.

Какво си спомняш от коледния дух като малък?
Ами, веднъж запалих елхата като малък. Беше много забавно. Само баба ми и дядо ми бяха вкъщи, сестра ми и родителите ми бяха някъде на турне. И стана голям скандал.

Снимка: Бистра Момова, LadyZone.bg

Как точно я запали?
Тогава нямаше светещи лампички естествено. Отдолу се слагаше лигнин и памук, вместо сняг, украсявахме с един Дядо Мраз тогава и една Снежанка, и топки, които се чупят и много лесно можеш да се нараниш, както и едни свещички с щипки. Понеже елхата я сложихме доста по-рано, тя естествено поизсъхна, аз запалих свещите и всичко лумна като стой та гледай.

Ако все пак има някаква коледна магия и ти вярваш в нея и ако на Коледа стават чудеса, какво чудо искаш да се случи на твоята Коледа?
Искам чудото да се случи с всички по някакъв начин, защото са много трудни времената. Това е факт и не знам накъде вече могат да се свиват хората. Особено на Коледа е много трудно на родителитe, защото имат деца и искат за всички да вземат подаръци. Искам някак си, ако може тази година и следващата да бъдат по-лесни и по-спокойни за всички.