Скот Истууд, синът на кинолегендата Клинт Истууд, е сред най-желаните ергени в Холивуд. Той тръгна по актьорския път на баща си и набра скорост с участието в продукции като “Тексаско клане 3“, “Сноудън“, “Бързи и яростни 8“ и др.

В момента 31-годишният красавец се снима във филма „Pacific Rim Uprising“ („Огненият пръстен“) и споделя пред TODAY's Morning Routine series какви са сутрешните му ритуали.

В колко часа започва денят ви и кое е първото нещо, което правите сутрин?
Ако съм на снимки, обикновено трябва да бъда на площадката около 7.30, затова се събуждам в 6 ч. Веднага след това отивам на фитнес за около 30-40 минути, взимам душ и съм готов за новия ден. Когато не работя, се наспивам до 7.30 ч., не ходя на фитнес веднага, а предпочитам първо да запиша сутрешните си мисли в дневник и да чета. Чувствам, че най-добрите си проницания получавам сутрин.

Какво обичате да четете?
Имам наистина много материали и книги, които да чета. В по-голямата част от времето обаче слушам аудиокниги. В момента чета "Sapiens: A Brief History of Humankind" („Sapiens: Кратка история на човечеството“ от Ювал Харари). Феноменална книга, бих казал. Мисля, че всеки трябва да се докосне до нея.

Да разбираме ли, че сте ранобудник?
Определено, да! Обичам сутрините. Смятам, че това е най-продуктивното време от деня.

Какво представлява закуската ви?
Практикувам фастинг (периодично гладуване – бел.ред.), затова пропускам закуската и първото ми хранене обикновено е около 10.30 – 11.00 ч. Тогава ям каквото и да е. Нямам фиксиран хранителен режим, но любимото ми ястие е сьомга с броколи и сладки картофи. Може да се каже, че точно това ям почти всеки ден. По време на фастинга се храня само в период от 8 часа, така че вечерята ми се пада около 18 ч. вечерта.

Каква е тренировъчната ви програма?
Правя абсолютно всичко – от силови тренировки до йога, жиу жицу и плуване. Убеден съм, че постоянството надделява над интензивността – всеки ден!

Има ли музика, която ви вдига тонуса сутрин?
Фънкът.

Имате ли си най-любим и най-неприятен сутрешен навик?
Най-приятната част е сутрешният душ, а най-нежеланата е да си оправям леглото.