В четири поредни недели на юни ИКЕА ще посрещне Летен фермерски пазар, който ще предложи внимателно подбрана, свежа и разнообразна сезонна продукция на посетителите на магазина в София. Фермерският пазар ще се провежда между 11 и 16 ч., като на щандовете в пространството пред магазина ще бъдат представени над 50 ферми и производители от цялата страна, разпределени в тематични зони.

Летният фермерски пазар ще предложи богат асортимент от качествени, чисти български продукти, представени лично от своите производители - свежа сезонна продукция от плодове и зеленчуци, брани броени часове преди пазара, разнообразни млечни и месни произведения, вино, домашен хляб и тестени изделия, пчелни продукти, консервирани плодове и зеленчуци, сокове, сиропи, чайове, оцети, ядки, гъби, билки, подправки, крафт бира и много други.

Програмата на фермерския пазар включва кулинарни демонстрации, занаятчийски работилници, представяне на натурална козметика, музикални изпълнения, както и разнообразни дегустации. На пазара ще има и занаятчийски работилници с изделия от естествени материали - дърво, керамика, текстил.

Летните фермерски пазари се организират в сътрудничество с "Хранкооп София" – организация, чиято мисия е да предоставя достъп до чиста храна и да подкрепя българските производители. Организацията функционира от 2010 г. и провежда различни събития, свързани с храната, здравословния и устойчив начин на живот, родителството и културата, като работи с над 120 производителя от цялата страна, провежда пет регулярни и няколко сезонни фермерски пазара в София и страната.