Вероятно не съществува жена на планетата, която да харесва цялото си тяло. В женската природа е да бъдем самокритични и да си налагаме сами стереотипи. Дали става дума за голямо дупе, криви крака, дебели ръце, изскочил корем или увиснали гърди – всичко е въпрос на това как възприемаш себе си и своето тяло. Усещането за увереност и самочувствие, което демонстрираме, рефлектира и върху това как останалата част от хората ни възприемат.

 Блогърът Чидера Егер осъзнава напълно, че гърдите й не са най-съвършената част от тялото и използва точно тях, за да насърчи повече хора да се отнасят позитивно към себе си. В Инстаграм тя споделя множество снимки с хаштаг #SAGGYBOOBSMATTER (#УВИСНАЛИТЕГЪРДИИМАТЗНАЧЕНИЕ), на които е облечена с изрязани потници и дрехи, подчертаващи именно увисналите й (според нея) гърди.

 

А посланието към всички е еднозначно: да обичаш тялото си означава да обичаш и гърдите си, независимо колко нестандартни или грозни са те. Чидера решава да стартира кампанията, когато осъзнава, че липсват реклами, които да представят нормални женски гърди, които неминуемо се променят с течение на възрастта и в резултат на бременност и кърмене.

Лондончанката често споделя свои снимки със смели послания, като „как да  носите увисналите си гърди със стил: .“Стъпка 1 – облечи дрехи. Стъпка 2 – запомни, че не трябва да ти пука!"