Титлата "Мистър България" за 2012 година отиде при Мартин Иванов. Победилият останалите 23 претенденти е студент по счетоводство. Той ще представя страната ни в международния конкурс „Мистър Свят”.

183 см, кестенява коса, кафяви очи, 100 см гръдна обиколка, 72 см талия, 98 см ханш, 41 номер на обувките - с тези мерки Мартин спечелиха първото място в конкурса "Мис България".

Сред журито, което трябваше безпристрастно да оглежда и оценява мъжките тела, бяха певците Теди Кацарова и Миро, "Мис България 2007" Юлия Юревич, "Мистър Испания 2006" Лобсанг Арраке Кастеляно. Кандидат-мистърите дефилираха с всекидневно облекло, бански и официален костюм.

Победителят Мартин Иванов описва себе си като амбициозен, интелигентен и отговорен. Занимава се с мода от години, знае английски и италиански език, работи в счетоводна фирма и е републикански шампион по плуване. Той е модел на агенция FH1. Подробният му профил може да разгледате тук.



След като получи титлата, лентата и върху него се посипаха безброй лъскави празнични транспаранти новият Мистър България сподели:

„Винаги вярвам в себе си. свикнал съм да съм в среда на конкуренция и това за мен е нещо, което ме стимулира. Занимавам се и с мода от няколко години. Надявам се това да ми е трамплин в тази сфера и да имам модни ангажименти и в страната, и в чужбина.”

Първи подгласник стана 18-годишният Владимир Енчев от Видин



На третото място е 20-годишният шуменец Ивайло Андонов, който учи Икономика, също в УНСС.