Ще ви предложим няколко теми за разговор, когато комуникацията не просто започне да куца, ами сериозно преплете краката. Вместо неловко мълчание, ето няколко идеи за разговор, по които можете да си гукате.

Времето
Класика – най-лесно, не са ти необходими специални познания и винаги имаш личен опит. Може да се завърже диалог, защото хората имат различно усещане за това що е то студено, що е то топло, хубаво ли е днес или не, искаме ли да вали (в случай, че сме засадили разсада), или искаме слънце...

Бисерите на Емо Чолаков
Това може да бъде и подточка А на първа точка, но решихме, че Емо Чолаков и неговите остроумия заслужават отделно място в списъка.
Ето някои от чудните изказвания, достойни за овации, на синоптика на BTV:
  • В западната половина на страната температурата ще е около нулата, но от отрицателната й страна.
  • Дъжд - ако вие не сте го поръчали, то аз съм.
  • Гърми не гърми, нека следобедът ви е слънчев!
  • С една дума студ, с две думи - кучи студ.
  • Като погледне човек картата – едни слънца… като палачинки!

Месоядни-вегетарианци-вегани
Този въпрос е почти толкова диалогичен, че можем да го сравним с онзи за кокошката и яйцето. Ако нямате много познания в тези области, винаги може да започнете със следната смешка:
„Вегетарианците не правят секс, защото е прекалено животинско. Те само се зеленчукат.”

А едно време какви детски имаше...
Спомените за доброто старо миналото винаги са повод да се завърже страхотен разговор. Причината е в една особеност на човешката памет – винаги да приема миналото като по-добро от настоящето и да връща лентата в съзнанието си с особено умиление. Със събеседника си лесно и приятно може да си спомните как момиченцата в детската градина са ходели на две опашки с руски кордели, събирали сте картинки от дъвки Идеал, правели сте сутрешна физарядка в училище, писали сте писмо (на хартия!) на непознато другарче, прибирали сте се в 17 часа от игра на улицата, за да изгледате детските по единствената телевизия...

Обсъдете човека, който липсва
Факт – когато две приятелки с говорят, обикновено обсъждат третата – тази, която липсва.

Раждането ли е по-болезнено или да изпикаеш камък от бъбрека
Тази тема е особено вървежна, ако събеседникът ви е мъж. Така или иначе двете страни няма как да имат опит и в двете процедури – ако си жена, не знаеш какво е да т минава камък през уретрата, ако си мъж не знаеш какво е да ти минава бебе през отвора на вагината. Но и двете страни умират да се доказват колко са смели, издържащи на болка и как другия е голямо мрънкало. Все пак това си е чистапроба малка война мжду половете.