Тази неделя, от 12:30 часа в ефира на bTV ще дискутираме тема, стояща в основата на развитието и успеха на една нация, а именно: екипни или индивидуални играчи са българите?

Според Юлияна Дончева „най-силната национална черта на българина не е екипността, ние сме индивидуалисти”.

Ива Дойчинова споделя наблюденията си, че „българите сме състрадателна нация, винаги помагаме на по-слабия, но не и на по-успелия”.

Преди години, в България, успехът се свързва с нечестна игра, принадлежност към определени кръгове, връзки. Дали затова днес българите все още не вярват, че успехът може да бъде дело на много труд , старание и усилия?

Защо в съседни на България страни се организират многохилядни национални протести и хората се обединяват и излизат на улицата, а българите все още протестират само от дивана? Защо, с малки изключения, сме най-добри и успешни в индивидуалните спортни дисциплини и защо след толкова години все още повтаряме думите на Елин Пелин, че „Ако някога в България се роди гений, то това ще бъде геният на завистта”?

Тази неделя, от 12:30 часа, във “Високи токчета” Жорж Ганчев ще заключи, че „Българинът е заклет индивидуалист и то талантлив” и че обединяващата идея на нацията ни трябва да бъде мисълта и грижата за младите хора и това да направим така, че да ги задържим в България.

Каква е ролята на лидера в един екип и кой поема отговорността в България? Защо според
Даниел Вълчев екипните играчи, трябва да уважават лидерството, но същевременно трябва да важи и максимата от римското право: „Комуто ползите, нему и отговорността”?

Започва ли в последните години българинът да осъзнава по-добрите резултати, които може да постигне един силен екип? – за да видите всичко това и още, заповядайте пред малкия екран в неделя, от 12:30 само по bTV. Ние ще ви чакаме!