Изложбата „Buen Camino!” е фотографски дневник на Владина Цекова от пътуването й по един от най-древните поклоннически маршрути в Европа и се открива на 19 април в галерия Credo Bonum.

През 2011 г. авторката предприема вълнуващо пътуване по Ел Камино де Сантяго, за да осъществи своя мечта и да преживее страстите и чудесата на поклонничеството. Ел Камино, Пътят до Сантяго де Компостела в Северна Испания, привлича вече 11 века милиони поклонници, наричани пилигрими, които изминават дългия около 800 км път пеша, с велосипед, на кон или магаре. Изложбата представя част от нейните спомени за онзи момент и някои свидетелства за интересните й срещи по Пътя.

Изложбата сега поставя акцент върху портретите, които Владина прави по време на близо едномесечното пътешествие на пилигрими от всички краища на света - от 56-годишният японец Чиба до поляка Анджей, който изминава пътя за осми път, през чилиеца Хорхе до белгиецът Жан Пиер, посветил пътуването си на свой загинал в планината приятел и най-известния пилигрим на Камино – Марселиньо, изложбата „Buen Camino” е своеобразен разказ за техните съдби и за това, което ги обединява в една задружна и необичайна общност.

Изложбата ще продължи до 6 май включително.