Фактите за този дългоочакван за феновете на Лили Иванова концерт са известни отдавна – препълнена до предел зала „Арена Армеец”, грандиозният Grand Li Orchestra, много нови песни.

Никой обаче не ме беше подготвил за тази близо 3-часова среща с Гласа, който остави безмълвни 15-те хиляди души в залата по време на изпълненията и ги изправи на крака за аплодисменти след всяка песен. Да, буквално след всяка!

Одобрение предизвика педантичността й всичко да бъде перфектно, след като на два пъти направи дребни забележки към екипа си и дори започна от начало „Този свят е жена”. Традиционно, едно от най-силните изпълнения беше „Камино”, на което заслужени аплодисменти си спечели и оркестърът.

Освен че се раздаде на публиката максимално, Лили Иванова не пропусна и да разсмее феновете си с откровения. Разбрахме, че пианистът Живко Петров, който е направил и аранжимента на всичките й песни, е един от малкото мъже „с идеално прави крака”, а ние, публиката, имаме памет „доста назад”, защото искаме да чуем песни, които, уви, тя „вече не помни, защото нали е на 100 години”.

И като стана дума за възраст - не е вярно, че Лили Иванова е певицата на отминалото време. Сред публиката имаше хора от всяко едно поколение – деца, които подскачаха пред сцената; млади хора, които се наслаждаваха на гласа й; възрастни, дошли да си припомнят годините на естрадата и младостта.

И тя даде всичко на всеки... Обеща и още – от онези песни за любов и лирични мелодии, които стигат право в сърцето.