Мангото е не само изключително вкусно и екзотично творение на природата, но се оказва, че е и сред най-консумираните по цял свят плодове. Мангото притежава изключително полезни свойства, натъпкано е с почти всички витамини, и най-много с витамин С и провитамин А, което го превръща в чудесен антиоксидант. А всеки плод, зареден догоре с антиоксиданти, е добре дошъл в света на домашната натурална козметика. Друга добра новина е, че мангото е подходящо за всеки тип кожа! Ето, че си дойдохме си на думата, и спокойно можем да отбележим, че мангото е плод, който определено може да ни помогне да възвърнем и запазим свежия и младежки вид на кожата на лицето си и на цялото тяло.

Предлагаме ви 3 козметични рецепти с главното участие на мангото, всяка от които със свое конкретно предназначение:

Срещу разширени пори и акне

Нарежете 1 манго на няколко тънки филийки и ги поставете върху лицето си в продължение на 10-15 минути. След това измийте лицето си с топла вода.

 

Пилинг маска за тяло с манго, мед и мляко

Пасирайте ½ плод манго и добавете към него по 1 с.л. мед и кисело мляко. Разбъркайте добре сместа и разнесете с нежни масажиращи движения върху почистеното лице и тяло.

 

За мекота и блясък на кожата

В купа смесете по 1 с.л. масло от манго или ½ добре намачкано манго с бадемово масло и царевично нишесте. Разбъркайте хубаво сместа и нанесете върху лицето, шията и деколтето. Същият този еликсир е вълшебен лек и за сухата коса.